Přejít k hlavnímu obsahu

První krok k úspěchu. Češi zdemolovali soupeře, Humanoida dnes čekají mistři Evropy

22. 7. 2024 | 12:00 League of Legends Reportáž
Eliminační zápas zvládli Jackies s Patrikem na výbornou. Dominance českých hráčů znamená postup do dalšího kola, které musí opět vyhrát, aby si dělali naděje na Season Finals, případně na světový šampionát. Než se tak ale stane, Humanoid zabojuje o finálovou účast v letním splitu.
Jackies a Patrik
Jackies a Patrik
Zdroj: LEC

Meta je pro českého mladého midlanera perfektní. Středu mapy totiž aktuálně vládnou ADC postavy, které Adam „Jackies“ Jeřábek ovládá bravurně. Ukázal picky jako Kai'Su či Ezreala, včera ale svůj výběr ještě rozšířil. Nejprve tasil Luciana, v poslední hře pak Zeri. Na těchto dvou postavách zaznamenal 15/2/12 KDA, v obou hrách byl totiž hlavním protagonistou, kterého nebylo možno zastavit. Patrik „Patrik“ Jírů takék perlil, zejména v úvodní hře, kde zaznamenal hned 9 zářezů.

Ač se v obou vyhraných mapách jednalo o jednostrannou záležitost, celá BO3 série se hrála doplna, protože Heretics ve druhé hře vystrčili růžky. GiantX to však nerozhodilo a pokračovali ve svém draftu a stylu hry, který se pro něj ukázal být hnacím motorem. České duo vyřadilo španělskou organizaci z play-off, a ukončilo tak její sezónu plnou zklamání. Jackies s Patrikem se však mohou radovat, protože přežili další den. Jejich sen o světovém šampionátu pokračuje.

Aktuální počet kvalifikačních bodů na Season Finals je pro GX příznivý. Jediný způsob, jak by mohli přijít o účast, by byla jízda Karmine Corp skrze spodního pavouka, kde by museli vyřadit jeden celek za druhým. Takový scénář je sice nepravděpodobný, ale i tak ho nelze vyřadit. Dalším soupeřem českých hráčů bude BDS, který bude jednoznačně favoritem. Duel proběhne v úterý 23. července od 17 hodin.

Než se tak ale stane, Marek „Humanoid“ Brázda se porve o účast ve finále letního splitu. Kdo jiný by měl být na druhé straně Riftu než nejúspěšnější evropská organizace. G2 Esports jsou odvěkým rivalem Fnatic, přičemž většina posledních střetu skončila v neprospěch ostrovní organizace. Dnes večer diváky čeká velkolepá BO5 podívaná, která startuje opět od 17 hodin.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.