Přejít k hlavnímu obsahu

Historický moment. Dva týmy prošly z otevřené kvalifikace až do play-off Tipsport MČR turnaje

22. 7. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Příběh
Něco takového se už nějaký čas nestalo, a dlouho k tomu nebylo ani blízko. Do play-off Tipsport CS Summer se dokázal probojovat ne jeden, ale hned dva týmy, které svoji cestu začaly v otevřené kvalifikaci. Jedná se tak o dokonalou inspiraci všech začínajících hráčů. Co dalšího ukázala skupinová fáze dalšího velkého domácího turnaje, jenž vyvrcholí 2. až 4. srpna?
Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Domácí scéna se vyrovnává a týmy z druhého sledu se zlepšují, nebo aktuální špička nehraje v tak dobré formě? „Pokud se chcete prosadit na domácí scéně, pokud se chcete stát profíkem, teď je ta nejlepší doba,“ dává najevo komentátor Mishek, že na odpovědi pro novou krev vlastně nezáleží. Uplynulé dny jasně ukázaly, že kdo to s hraním myslí opravdu vážně, tak má ideální čas se do toho opřít. Výměna stráží může být za rohem.

Z nasazeného kvarteta se blýsklo pouze Dynamo Eclot. Na jedné mapě sice muselo otáčet stav proti SINNERS AC, ale šampion pěti ze šesti posledních turnajů měl jinak vše pod kontrolou. Sampi.Tipsport doplatili na úvodní prohru proti AVEZ a UNiTY se tak dlouho trápili, až vypadli proti SINNERS AC. Hříšníci měli dvojí důvod k radosti, ačkoliv postup jejich hlavní sekce rozhodně nebyl procházkou růžovou zahradou.

Nová jména se derou do popředí

Na LAN finále tak poprvé v letošní sezóně dojde k velkému oživení. Profesionální celky nahradí hráči, kteří začali v otevřených kvalifikacích, do nichž se může před každou zastávkou přihlásit naprosto každý. Lepší inspiraci na odstartování velké kariéry si přát ani nemůžete! Pozorně tak sledujte play-off Tipsport CS Summer, protože může nadejít váš čas. Otevřenost mistrovského okruhu dává příležitost každému zájemci.

Příběhy AVEZ a SINNERS AC jsou zcela odlišné, přesto stejně obdivuhodné. Mladí hříšníci jsou historicky první akademií, juniorkou nebo „B“ týmem, který si zahraje play-off jakékoliv velké domácí akce. O talenty ale není nouze ani u AVEZ. V jejich kádru najdeme čerstvě šestnáctiletého Samuela „MahaR“ Horáčka, který v postupové bitvě dokonce patřil mezi nejvýraznější postavy. Tak proč bys na ně příště nemohl navázat i ty?!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.