Přejít k hlavnímu obsahu

Bethesda je oficiálně prvním studiem Microsoftu, které má kompletní odbory

23. 7. 2024 | 15:00 Gaming
Vývojářům ve studiích Bethesda Game Studios v Dallasu, Rockville a Austinu se podařilo získat většinu a založit odbory pod záštitou největší odborové organizace pro pracovníky v oblasti komunikací a médií ve Spojených státech (CWA).
CWA
CWA
Zdroj: code-cwa.org

Když před více než dvěma lety Microsoft uzavíral akvizici Activision Blizzard, zaznělo ze strany společnosti, že nebude bránit ve zřizování odborů. Poté, co pracovníci studií Bethesda Game Studios vytvořili kompletní odbory napříč všemi studii, je Microsoft bez problémů uznal, čímž svůj původní slib splnil. 

„Jako demokratická organizace usilujeme o posílení kolektivních přání pracovníků našich studií, o zajištění bezpečného, udržitelného a spravedlivého pracovního prostředí pro všechny. Mít řádné místo u jednacího stolu nám umožňuje tato přání proměnit ve skutečnost,“ zní v oficiálním prohlášení nově vzniklých odborů. 

Záštitu celé aktivitě bude dělat odborová organizace Communications Workers of America, aktuálně zastupující přibližně 700 000 členů v soukromém i veřejném sektoru. Zakládání odborů je v herním průmyslu rostoucím trendem. Na jejich popularitě se podepisuje masivní propouštění napříč celým odvětvím, kterému se tímto způsobem chtějí zaměstnanci bránit.

Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.