Přejít k hlavnímu obsahu

Ubisoft odkládá své mobilní tituly. Přesto slaví začátek roku jako úspěšný

23. 7. 2024 | 16:00 Gaming
Ubisoft oznámil zpoždění vydání mobilních titulů Rainbow Six Mobile a The Division Resurgence. Společnost přesto hlásí úspěšný začátek finančního roku s pozitivními výsledky, přičemž se chystá na další důležitá vydání Star Wars: Outlaws a Assassin's Creed: Shadows.
The Division Resurgence
The Division Resurgence
Zdroj: Ubisoft

Herní gigant oznámil odložení data vydání dvou očekávaných mobilních her Rainbow Six Mobile a The Division Resurgence. Oba tituly měly být uvedeny na trh v březnu příštího roku, ale vývojářské týmy údajně potřebují více času, aby tyto „AAA“ mobilní tituly splnily vysoká očekávání náročného trhu.

Rainbow Six Mobile nabídne intenzivní 5v5 FPS zážitky, zatímco The Division Resurgence vtáhne hráče do otevřeného světa plného akce, RPG prvků a spousty lootu z pohledu třetí osoby. Od svého oznámení v roce 2022 obě hry prošly uzavřenými beta testy, ale Ubisoft se rozhodl poskytnout více času na doladění detailů.

Navzdory těmto zpožděním je Ubisoft v dobré náladě díky silnému začátku finančního roku. První čtvrtletí přineslo roční obrat ve výši 290 milionů eur, což překonalo očekávání. CEO Yves Guillemot zdůraznil, že firma je „na správné cestě“ po náročném období v minulém roce, kdy došlo k zrušení několika projektů.

Jejich nová free-to-play střílečka XDefiant přilákala 10 milionů hráčů během prvních dvou týdnů od svého uvedení, zatímco Rainbow Six Siege zaznamenal silný meziroční růst aktivity a monetizace. Ubisoft má nyní připravené další velké tituly jako Star Wars: Outlaws a Assassin's Creed: Shadows, které vyjdou koncem srpna a v polovině listopadu. Dobrá zpráva je tu i pro fanoušky strategií – Anno 117: Pax Romana je v plánu na rok 2025. Problémovým dítětem je však stále Skull and Bones, na který se možná brzy zapomene.

Zdroj: Ubisoft
Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.