Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární FlatOut ožívá. Aktualizace přináší češtinu, funkční multiplayer a podporu modifikací

24. 7. 2024 | 10:00 Gaming
Sofia Martinez, Jack Benton nebo Frank Malcov. Na tato jména určitě nikdy nezapomene spousta z vás. Jedná se o rivaly ze druhého dílu série FlatOut, kteří dokázali i ten nejobyčejnější závod proměnit v demoliční derby. Pokud chcete na tyto časy zavzpomínat, tak máte nejvyšší čas. ZOOM Platform totiž dodnes pracuje na vylepšeních a update nyní dorazil přímo na Steam.
FlatOut 2
FlatOut 2
Zdroj: Bugbear Entertainment

Legendární závodní série FlatOut patří mezi největší ikony svého druhu a dodnes se hraje na menších lan párty. Se svými posledními díly neumřela, jen třetí a čtvrté pokračování raději původní hráči ignorují a dělají, že neexistují. Nestál za nimi totiž původní tým z Bugbear Entertainment a kvalita šíleně upadla.

Především druhý díl a jeho vylepšená verze s podtitulem Ultimate Carnage má stále své věrné fanoušky, jenž se nyní dočkali velké novinky. Platforma ZOOM, která se věnuje publikování her bez DRM, totiž vydala další ze svých aktualizací těchto titulů. Co je ale klíčové, tak update dokonce zamířil na Steam. Oficiální verze obdržely mnoho zlepšováků, které z nostalgie jistě přilákají řadu hráčů k návratu k ikoně demoličních derby.

Oba díly si nově můžete zahrát plně v češtině, která byla původně dostupná pouze v krabicových verzích, a to dokonce na herní konzoli Steam Deck. Dále přišla oficiální podpora modifikací skrze Steam Workshop, s nimiž může FlatOut znovu naplno ožít a získat druhý dech. Proto je možná tou vůbec nejdůležitější informací zpráva, že díky službě OpenSpy si přímo na Steamu můžete zahrát online multiplayer!

Krásu těch nejlepších dílů si můžete užít sami nebo se svými přáteli v širokoúhlém rozlišení s poměrem stran 21:9. Opravena byla řada nedokonalostí a celkově vyšší kvality se dočkal vizuální i zvukový projev, a to dokonce s původně nepoužitou skladbou Blood Brothers od Papa Roach. Přidanou hodnotou jsou doplňky v podobě kartiček, pozadí, emotikonů a odznaků. Všichni ale prahnou hlavně o návykovém gameplayi.

Štítky: Flatout
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.