Přejít k hlavnímu obsahu

Špína, hřebíky a slabé počítače. Indický event trápí technické problémy i příšerné podmínky

23. 7. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Mělo jít o jeden z největších turnajů indické historie, místo toho jde o největší propadák posledních let. Hráči si stěžují na prachbídné podmínky, výpadky internetu a zastaralé počítače jsou jen zlomkem problémů. První hrací den byl odložen a z turnaje už navíc odjel první tým.
Tristní podmínky Skyesports Championship
Tristní podmínky Skyesports Championship
Zdroj: Telegram Aurora

Skyesports Championship měl dostat Indii na mapu světového esportu. Do Bombaje se sjelo 12 týmů z širší světové špičky, které měly bojovat o 300 tisíc dolarů. Místo toho však turnaj trápí problém za problémem. Kvůli výpadkům internetu a elektrřiny se v prvním dni stihl odehrát pouze jediný zápas, zbytek byl odložen. 

Elektrická síť 5* hotelu Taj Lands End, kde se odehrává skupinová část, údajně nezvládá utáhnout výkon desítek počítačů. V celém místě konání tak několik hodin nefungovala elektřina ani internet. Kamenem úrazu jsou také počítače. Ty zdaleka neodpovídají standardům roku 2024, různé týmy mají navíc údajně k dispozici různé přístroje. V jediném odehraném zápase rozjely mašiny domácích True Rippers hru na 200 FPS, zatímco počítače jejich soupeřů The MongolZ prý zvládaly sotva 60 snímků za sekundu. Jedna mapa trvala přes tři hodiny a indický celek byl blízko vítězství. Po dlouhé pauze ale ztratil nadějný náskok.

To ale není zdaleka jediný problém. Kirill „Magnojez“ Rodnov sdílel na telegramu video z pokoje, který měl jeho tým BetBoom k dispozici pro trénink. „Upřímně, celá situace je naprosto nesmyslná. Bylo by fyzicky nemožné zorganizovat turnaj hůř, než je. Ale samozřejmě, uspořádat turnaj v indickém LAN café je pro všechny legrace,“ okomentoval prostředí akce. Na jeho záběrech můžete vidět omlácené stoly s trčícími hřebíky a špinavými židlemi. Technické potíže ale měli organizátoři vyřešit „kreativním“ způsobem. Z tréninkových místností počítače odnesli, a vypadá to, že týmy budou mezi zápasy bez jakékoliv možnosti přípravy.

Servítky si nebral ani Ismailcan „XANTARES“ Dörtkardeş. Reprezentant týmu Eternal Fire označil turnaj za ten nejhorší, který kdy v životě viděl, a ve svém příspěvku na X popsal řadu problémů. Jeho kapitán Engin „MAJ3R“ Küpeli se organizátorů alespoň částečně zastal, že i když jsou podmínky, jaké jsou, tak jde pro Indii o první takovou zkušenost a odrazový můstek pro lepší budoucnost. Právě jejich zápas proti Revenant se po několikahodinových průtazích dostal jen do sedmého kola, po němž byl celý zbytek prvního dne zrušen.

Své zkušenosti sdílí na Telegramu i členové týmu Aurora, jejichž příspěvky rozšiřuje na síti X účet CS2CIS. Bizarní videa ukazují situace, které nemají obdoby. Veto přes telefonní hovor, déšť v lobby hotelu nebo prasátko, jež si vedle hotelu užívalo v bahně, jsou jen některé ze situací, kterých jsou hráči svědky. Nikdo se proto nemůže divit, že první sestava už oznámila, že balí kufry. Jedná se o Magnojezův tým BetBoom.

„Z důvodu nedodržení slíbených podmínek a neúspěšných pokusů o vyřešení problémů s organizátory se BetBoom Team rozhodl odstoupit ze Skyesports Championship. Jsme přesvědčeni, že spravedlivá soutěž vyžaduje rovné podmínky pro všechny týmy, což se v současné době neděje,“ uvádí ruská organizace na sociálních sítích. Pokud se situace v dalších dnech razantně nezlepší, tak se dá očekávat, že ji další týmy budou následovat.

Sami organizátoři se na síti X vyjádřili, že se na nápravě problémů pilně pracuje. Trenér týmu BLEED Aleksandar „kassad⁠“ Trifunović potvrdil, že problémy s počítači jsou již vyřešeny. Pokud se ostatní potíže podaří vyřešit, tak bude program pokračovat ve středu od 8:30 našeho času. Málokterý hráč ale po prvním dni věří, že se žádné další problémy už neobjeví.

I kdyby Skyesports Championships zvládl pokračovat bez větších problémů, nálepky jednoho z nejhůř organizovaných turnajů historie se už nezbaví. Mnozí fanoušci i členové komunity jej dokonce přirovnávají k nechvalně proslulému Gaming Paradise z roku 2015, kde kromě problémů s počítači a ubytováním došlo také k otravě hráčů jídlem, krádežím vybavení nebo zabavení cestovních pasů. Laťka je dlouho nepokořená.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.