Přejít k hlavnímu obsahu

Zklamání a zahozené výhry. Jackies s Patrikem musí fandit konkurenci

24. 7. 2024 | 11:00 League of Legends Reportáž
Tohle si za rámeček čeští hráči nedají. Důležité klání s týmem BDS měli několikrát ve svých rukou, nakonec jim ale výhra proklouzla mezi prsty. Letní split pro ně končí, závěr sezóny však stále není ztracený. Jediné, co stačí, je, aby se Karmine Corp neprobojovali do finále.
GiantX Patrik
GiantX Patrik
Zdroj: LEC

Den začal pro GiantX výborně. Draft byl sice poskládán diskutabilně, ale chyba BDS na začátku hry udělala hodně ve prospěch sestavy s českými hráči. Souboj toplanerů měl být jednoznačně v neprospěch Antonia „Th3Antonio“ Espinosa Bejarana, ale jeho soupeř Adam „Adam“ Maanane se místo tlaku na lince věnoval pobíhání po mapě. Díky tomu se kompozice kolem Siona nedostala do výrazného deficitu a brzy soupeře uscalovala. Jackies i Patrik byli opět skvostní, s carry postavami vládli Riftu a vypadalo to na brzký konec.

Jenže hra se stále natahovala a GX nemohli najít vhodný engage, který by prolomil defenzivu soupeře. V tu chvíli až dosud skvělý výkon českého midlanera byl pošpiněn. Jedna špatná pozice a zmizel z mapy. V tu chvíli se BDS chopili příležitosti a soupeř neměl bez hlavního tahouna šanci. Tahle chyba poznamenala celou sérii, blížící se výhra GX se změnila ve zdrcující porážku.

Ve druhé hře se chtěl Jackies vykoupit. S Lucianem si tentokrát poradil bravurně a dominoval s jedenácti zářezy na kontě. Záda mu kryl Lee „Juhan“ Ju-han s Nidalee, která se v draftu vynořila ze zapomenutých krajin. I když se opět hrálo téměř 40 minut, tentokrát se radovala sestava GX, která srovnala stav série. Mohlo být hotovo, nebýt chyby v úvodní hře, ale teď musela nastat rozhodující hra.

Pro GX to opět vypadalo dobře už od začátku. Rozdíl mezi junglery nabíral stále větších rozměrů a Češi se ocitli v parádním vedení. Kde ale ztráceli, byly teamfighty. BDS si v nich počínali výborně a brzy byli na koni. Další ztracené vedení znamenalo ještě rychlejší pád. Soupeř byl najednou na mapě všude a Nexus během okamžiku zmizel. To byla poslední kapitola GX v letním splitu.

I přes porážku však stále mají slušnou šanci účasti na Season Finals. Musí však doufat v co nejdřívější eliminaci Karmine Corp. Jenže ti včera překvapivě porazili SK a v pátek se utkají právě s BDS. Pokud francouzská organizace nepředvede neskutečnou jízdu až do velkého finále, mají čeští borci vstupenku na závěrečný evropský turnaj jistou. Teď je ale vše na konkurenci. 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.