Přejít k hlavnímu obsahu

„GTA 6 hráče zklame.“ Stejně to bude nejlepší hra na světě, píše jeden z bývalých vývojářů

25. 7. 2024 | 10:30 Gaming
Bývalý vývojář Rockstar Games, Obbe Vermeij, má pro fanoušky série Grand Theft Auto kontroverzní zprávu. Jeho předpovědi totiž nejsou úplně růžové. Vyjádřil obavy, že nový díl nebude dramaticky odlišný od GTA V a počáteční reakce mohou být plné zklamání. Přesto považuje nový díl za potenciálně nejlepší počin na videoherním trhu.
GTA 6
GTA 6
Zdroj: Rockstar Games

Jestli si někdo v Rockstar Games udělal pořádné jméno, tak Obbe Vermeij. Není už sice součástí vývojářského týmu, ale ani to ho v loňském roce nezastavilo psát blog, kde sdílel své zážitky z práce u herního giganta, kde se podílel na hrách jako GTA 3, San Andreas a GTA IV. Jeho zápisky přitáhly pozornost Rockstaru, který mu poslal varovný e-mail a požádal ho, aby přestal odhalovat další tajemství. Před pár dny se ale objevil ve velkém rozhovoru se SanInPlay, kde se podrobněji vyjádřil k připravovanému šestému dílu legendární série.

I když nezná interní detaily současného vývoje, tak je velmi nadšený z toho, co viděl. Jeho názory ale nemusí být tím, co si někteří fanoušci přáli slyšet. „Bude to nejlepší hra na světě!“ sdělil veřejnosti. „Nemyslím si, že se bude výrazně lišit od GTA V, možná budou dokonce lidé první den trochu zklamaní. Ale pořád to bude ta nejlepší hra,“ dodal. Rockstar Games odhalil Grand Theft Auto 6 v prosinci po měsících velkých očekávání. Trailer boural rekordy ve sledovanosti a dominoval zpravodajským kanálům po celém světě. 

Vermeij se čtrnácti lety zkušeností věří, že zatímco první dojmy mohou být smíšené, GTA 6 nakonec předčí všechna očekávání. Podle něj se nemusíme dočkat radikálních změn oproti předchozímu dílu, ale stále se můžeme těšit na skvělou hru. Trailer naznačuje rozsáhlý herní svět s aktuálními technologiemi, větší mapou, popkulturními odkazy a možností dvojího protagonisty s příběhem plným romantiky a tragédie.

Prozatím zůstává v tajnosti spousta detailů, které GTA 6 přinese. Víme jen, že se plánuje spuštění na PS5 a Xbox Series X|S na podzim 2025. Ať už bude hra jakkoliv, tak očekávání jsou vysoká a napětí roste.