Přejít k hlavnímu obsahu

Nezastavitelné složení? Někdejší Fakerův pobočník začal trénovat hvězdný tým

25. 7. 2024 | 15:00 League of Legends Přestup
Světový šampion v jednom z prvních ročníků se vrací na profesionální scénu. Lee „Easyhoon“ Ji-hoon se stal trenérem týmu Bilibili Gaming. Čínský celek je plný hvězd a držitelů několika trofejí, a když se k tomu přidá mistr světa, mohlo by jít o opravdu nezastavitelnou mašinu.
Easyhoon
Easyhoon
Zdroj: Riot Games/BLG

Lee „Easyhoon“ Ji-hoon je velmi dobře známé jméno všem dlouholetým fanouškům LCK. Jako klíčový člen jedné z nejlepších sestav League of Legends historie, SK Telecom T1 v roce 2015, dokázal jako více než náhradník zdatně sekundovat legendárnímu midaři Lee „Faker“ Sang-hyeokovi. Jako střídající se hráči pro středovou linii získali titul mistra světa a Easyhoon si udělal jméno, na které slyší kdejaká přední organizace. Zbytek hráčské kariéry přesto strávil v čínské organizaci Vici Gaming, kde v roce 2018 také skončil.

Na kompetitivní scéně ale ještě setrval a stal se asistentem trenéra čínského týmu Suning. Na nejvyšší příčky to ale nedotáhl a stáhl se na dva roky do ústraní. Po návratu jeho služeb využil Weibo Gaming, který se od působení Easyhoona neskutečně vytáhl a posléze dokráčel až do finále Worlds. Korejec se ale v polovině roku přesunul do jiné pozice a začal se věnovat analyzování pro oficiální vysílání ligy LCK. Letos v březnu se pro změnu vrátil do T1 jako influencer, ale chuť se vrátit do středu dění nakonec znovu vyhrála.

Mistr světa z roku 2015 kývnul na nabídku hvězdné sestavy Bilibili Gaming. Čínský mistr jarního splitu a jeden z nejlepších týmů světa doufá, že Easyhoonova expertíza a zkušenosti jim společně s novým členem týmu, Yan „Wei“ Yang-Weiem, pomohou ještě překonat jejich stříbro z letošního Mid-Season Invitationalu a dokráčet na světový trůn. Na Esports World Cupu sice BLG padli po těžké sérii proti T1, ale v letním splitu zatím z pěti zápasů prohráli jen jednou a jsou jedním z nejžhavějších kandidátů pro světový šampionát.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.