Přejít k hlavnímu obsahu

EA hází zpátečku. Záplava negativních recenzí navrátila battle pass do původního stavu

25. 7. 2024 | 13:30 Apex Legends Kauza
Po týdnech protestů a bouřlivých diskuzí na sociálních sítích se EA a Respawn rozhodli raději ustoupit. Masivní nátlak ze strany komunity rozhodl o vrácení jedné z kontroverzních změn v systému pro získávání předmětů. Hráči budou opět moci zakoupit battle pass pomocí Apex Coins – měny, kterou lze kromě zakoupení za skutečné peníze získat hraním během sezóny.
Apex Battlepass
Apex Battlepass
Zdroj: Respawn Entertainment

Electronic Arts a studio Respawn v první polovině července oznámili dramatické změny. Rozhodnutí pro už tak upadající hru zdvojnásobit počet battle passů, ale současně odebrat možnosti získat je zdarma vyústilo v bouřlivou reakci komunity. Negativní recenze se jen šířily a počet hráčů s plánem přestat v nadcházející sezóně hrát přibýval. Společnost tak měla nůž na krku a po několika týdnech se odhodlala ke změně.

„Uvědomujeme si, že jsme mohli změny battle passu lépe komunikovat. Byla to chyba,“ oznámil Respawn na sociálních sítích. Takový krok je zásadní pro mnoho hráčů, protože možnost kupovat battlepass za mince umožňuje udržet náklady na hraní v rámci mezí. Hráči, kteří dokončí battle pass, získávají dostatek herní měny na zakoupení dalšího pro následující sezónu, aniž by museli utrácet další peníze. Jde o jednorázovou investici, za kterou si při dostatečné aktivitě může hráč zajistit dlouhodobý přísun kosmetických věcí.

I přes návrat do zajetých kolejí bude následující sezóna nově obsahovat dva battle passy, jeden pro každý split. První budou hráči moci získat zdarma, pokud splní sadu herních výzev. Respawn také tvrdí, že odměny budou častější a dostupnější pro více hráčů. Mnoho fanoušků však zůstává skeptických a celou kauzu kritizují jako chamtivý pokus vyždímat z hráčů více peněz. Se staronovou možností však mají hráči šanci zjistit, zda nový systém skutečně stojí za to, nebo zda by měl být zcela zrušen.

Respawn dále slibuje zlepšení v oblasti boje proti podvodníkům, stability hry a celkové kvality hry. „Vaše priority jsou naše priority,“ píše studio a doplňuje, že na těchto problémech intenzivně pracuje. Pokud zvládne naplnit své sliby, může Apex Legends zažít nový rozkvět a získat zpět důvěru hráčské komunity.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.