Přejít k hlavnímu obsahu

Max Verstappen jako náruživý hráč. Už nebude jezdit tak dlouho do noci, řekl šéf týmu

25. 7. 2024 | 16:30 Zajímavost
Max Verstappen je velkým závodníkem a hráčem v jedné osobě. Když zrovna nesedí ve formuli nebo jiném závodním speciálu, tak jezdí na svém propracovaném virtuálním simulátoru. Ani jeho absence ho ale nemůže zastavit, když zrovna potřebuje pomoci jeho herní tým, který vlastní. Před Velkou cenou Maďarska se tak rozhodl ponocovat a stal se terčem ostré kritiky.
Vůz Maxe Verstappena pro virtuální 24h Spa
Vůz Maxe Verstappena pro virtuální 24h Spa
Zdroj: Team Redline

Max Verstappen je fenoménem současné formule 1. Mistr světa z posledních tří sezón ale přesto spoustu času věnuje také druhé části svého závodního ducha. Jako správný hráč totiž zbožňuje virtuální simulátory. Nemyslíme tím jenom ty, na kterých jezdci testují pro skutečné závodění, ale přímo esportové soutěže.

Jedním z jeho virtuálních kolegů byl v minulosti i přední český simracingový závodník Michal Šmídl. Společně se ve dvou různých vozech zúčastnili mimo jiné i virtuální podoby slavného závodu 24 hodin Le Mans. Team Redline tento maraton ovládl, ale po Verstappenově chybě se mohl radovat Šmídlova posádka.

Team Redline se o víkendu zapojil do dalšího podníku seriálu virtuálních 24hodinových závodů. Verstappen původně na soupisce chyběl, ale když jeden z jeho kolegů nemohl nastoupit na svoji část, tak se role zhostit sám Nizozemec. Během tří hodin virtuálního závodění udržel svůj tým v čele a pomohl k mu prvenství.

Od simulátoru ale odešel až po třetí hodině noční, což po 5. místě ve Velké ceně Maďarska vyvolalo velkou kontroverzi. „Až příliš si zvykl na svou snadnou dominanci,“ nebral si servítky bývalý šampion Nico Rosberg. Když přitom podobně ponocoval před vyhraným závodem v Imole, tak nikdo jeho spánkový režim neřešil.

„Max má odlišný spánkový režim, a přesto si dopřál svých sedm hodin spánku. V noci jezdil na simulátoru jen kvůli tomu, že jeden z jezdců jeho týmu odstoupil,“ vysvětlil Helmut Marko, poradce Red Bull Racing. „Nicméně jsme se dohodli, že v budoucnu už nebude jezdit tak dlouho do noci,“ doplnil omezení Verstappenovy vášně.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.