Přejít k hlavnímu obsahu

Zabanovat, nebo picknout. Jedna postava vládne celé evropské soutěži

25. 7. 2024 | 18:00 League of Legends Zajímavost
Riot se snaží metou v každé aktualizaci trochu zamíchat, ale některé statistiky nyní jasně hovoří o naprostém opaku. Existuje totiž postava, která se od začátku letního splitu, až po dosud poslední zápas, objevila pokaždé. Ať už ve draftu, nebo mezi zabanovanými šampiony.
LEC studio
LEC studio
Zdroj: LEC

Profesionální hráči se někdy drží mety až příliš, že opomenou skryté silné picky, nebo jim dávají až moc velký kredit. Přesně takovým příkladem je Rumble. Na Yordlího řidiče bojového stroje se nezapomnělo ani jednou. Ve všech 47 zápasech základní části a 30 play-off duelech byl Rumble přítomen. Kolikrát se hrál? Pouze devětkrát, v ostatních 68 případech se nedostal přes banovací fázi. Ještě k tomu slavil výhru jenom třikrát.

I přes nízké procento úspěšnosti postava dominuje kompetitivní soutěži. Profíci jej oceňují jako nejsilnějšího AP Carry toplanera, ale v rukou těch evropských nezáří tolik jako v zahraničí. Přesto je jediným šampionem pyšnící se v LEC statistikou statistikou. Naopak Skarner, jenž se po reworku konečně dostal do mety a ukázal se v každém zápase základní části, prohrál pouze jedinkrát. Po nerfu ale škorpion opět upadl v zapomnění.

Do konce letní části sezóny zbývá odehrát zbývající tři BO5 série, všechny jsou na programu v tomto týdnu. Celkově to může znamenat klidně dalších 15 zápasů, které mohou tuhle šílenou statistiku ještě natáhnout. Stále se totiž pokračuje na stejném patchi, kde je Rumble králem topu. Jakmile se však hráči přizpůsobí příští aktualizaci, která Yordlího jezdce nerfuje, patrně pomalu zmizí i jeho prezence z profesionálních draftů.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.