Přejít k hlavnímu obsahu

Z lavičky na turnaj za pár hodin. Česká ikona zažívá překvapivý návrat

26. 7. 2024 | 09:00 Dota 2 Přestup
Nikdo z české Dota2 scény nevylétl tak vysoko jako Jonáš „SabeRLight-“ Volek. I když mu jedna organizace zavřela dveře, tak mu nyní otevřela okno. Po týmových neshodách to zkusil s Shopify Rebellion znovu a rovnou na větším turnaji. Příležitost přišla jak blesk z čistého nebe.
SabeRLight-
SabeRLight-
Zdroj: Shopify Rebelion/PGL

SabeRLight- působil v americké organizaci Shopify Rebellion od konce roku 2022. Po boku legendy Artoura „Arteezy“ Babaeva si vloni vybojoval několik cenných úspěchů a zahrál si na The International. V týmu se ale údajně potýkal s toxickým prostředím, proto jej letos v květnu opustil kvůli nedostatku chemie s „klíčovým členem týmu“. Český hráč tehdy uvedl, že jeho „hlas a názory byly často odmítány“.

Rozhodl se pro utvoření nové sestavy s přáteli, ale na další The International se neprobojoval. V kvalifikaci ale neuspěla ani jeho bývalá organizace, která si nyní zřejmě projde četnými změnami. Po tomto neúspěchu ji opustil právě Arteezy, který přiznal, že nebyl připraven na výzvy spojené s vedením týmu. Rok 2024 je pro Dota 2 sekci Shopify Rebellion plný zklamání a Arteezy bude poprvé za 10 let chybět na vrcholu sezóny.

Kanaďanovo místo pro Elite League zaujal Crhistian „Pakazs“ Savina. Co je ale mnohem důležitější, tak na soupisce se objevil také český hráč. SabeRLight- měl na přípravu minimum času, ale nabídku na návrát za Ivana „MinD_ContRoL“ Ivanova nenechal ležet ladem. Zatím však není jasné, zda nejde jen o provizorní tým pro závěr sezóny. Po dvou zápasech mají stoprocentní bilanci 4:0 a budou hrát o postup do play-off.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.