Přejít k hlavnímu obsahu

Nemůžeš si zhoršit LAN bilanci, když na ni nepostoupíš. V čem vězí problémy Sampi.Tipsport?

25. 7. 2024 | 19:30 Counter-Strike 2 MČR
Skupinová fáze Tipsport CS Summer měla dva velké poražené. Sampi.Tipsport a UNiTY mají bojovat o medaile, místo toho v play-off poprvé letos chybí. Zatímco UNiTY mají čerstvě po změně v soupisce a kádr si ještě sedá, Sampi.Tipsport zažívají nejdelší období bez hráčské změny. Je na ni ten správný čas? A vyřešil by zásah do základní pětice nyní vůbec něco?
fino a ZEDKO
fino a ZEDKO
Zdroj: PLAYzone

V loňském roce Sampi.Tipsport neskončili na žádném domácím turnaji lépe než třetí, výher v offline prostředí mnoho neposbírali. Přesto napsali nádherný příběh, když načasovali formu na samotný vrchol sezóny. V Brně otočili finále proti Dynamu Eclot a stali se šampiony Tipsport MČR CS. Tehdy ale měli ve svém kádru speciální X faktor. Matúš „MATYS“ Šimko dokázal zlomit ledacos a jeho vliv týmu letos chybí.

Nešlo přitom jen o jeho přínos z hlediska killů. Po hráčské stránce bylo totiž jasné, že si jeho podíl musejí rozdělit další rifleři, kteří mají šanci stát se novými hvězdami – podobně jako v minulosti zažili SINNERS při odchodu Adama „NEOFRAG“ Zouhar. Šimka na konci roku nahradil Jindřich „ZEDKO“ Chyba a v únoru přišel Robert „manguss“ Kasper za Michala „T4gg3D“ Vrzala. Kasper mluvil jen o těch nejvyšších ambicích.

MATYS dodával šťávu do tábora Sampi.Tipsport i z dalších ohledů. I s ním často přicházel na LAN akcích úpadek energie ve chvílích, kdy se nedařilo, ale potíže se prohloubily. Tento problém přitom řeší Sampi v podstatě s jakoukoliv verzí sestavy a táhne se to s nimi. Proto by dílčí hráčská změna dával smysl opravdu jen u skutečně vhodného kandidáta. Bude potřeba něco změnit v zákulisí? Nebo vzít vše od podlahy?

Sampi.Tipsport na Tipsport CS Spring

V Evropě to navíc od Sampi.Tipsport vůbec zlé není. Na kontě mají dvě stříbra z European Pro League a nyní si vybojovali postup do play-off šestého turnaje CCT Europe, kde v pátek vyzvou fnatic. Vzhledem k tomuto faktu Sampi působí, že mají dvě tváře, a tu lepší ne a ne najít. Doma se totiž vyjma Tipsport MČR CS 2023 ukazuje jen ta špatná. Po dřívějších klidných průchodech online částí tentokrát už zde přišlo selhání.

Hráči i celá organizace sní o Majoru, ale pokud se nestane zázrak v Evropě, tak na něj mohou pro letošek zapomenout a díky brzkému vyřazení z Tipsport CS Summer se raději důkladně zamyslet, co dál. Pokud chtějí něco změnit, tak na to vůči závěru roku mají poslední vhodné období. Co se týče hráčů, tak u případné posily se nemohou dívat jen na palebnou sílu, ale spíše na mentální odolnost či oživení týmové morálky.

Alternativou může být právě zásah do realizačního týmu, který by mohl týmu vlít do žil úplně novou krev. Nejde se jen utěšovat tím, že ani vloni se jim doma tolik nepodařilo, a přesto na vrcholu sezóny triumfovali, tak proč by se to nemohlo stát znovu. Ve vší úctě ke všem ostatním členům týmů, ale bez MATYSe by to měli ještě složitější. Stejně tak se nejde omlouvat, že prohráli „jen“ v BO1 zápase a „jen znovu“ proti SINNERS.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.