Přejít k hlavnímu obsahu

Valve mě ignoruje, řekl ropz a na druhý den hned obdržel odpověď od vývojářů

26. 7. 2024 | 10:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
Counter-Strike 2 brzy oslaví rok od svého vydání, ale místo oslav čelí ostré kritice ze strany hráčů i profesionálů. Estonský střelec Robin „ropz“ Kool upozorňoval na nedostatky, jako měl vždy ve zvyku, když s ním vývojáři aktivně komunikovali. Poslední dobou však jeho zprávy zůstávaly bez odpovědi a komunita přišla o další vodítko k nadějnější budoucnosti. Po veřejném vystoupení estonského profíka v podcastu bylo ovšem zase všechno naopak.
Robin „ropz“ Kool
Robin „ropz“ Kool
Zdroj: ESL Gaming (s povolením)

Pokračování legendární FPS série s sebou kromě prvotního nadšení přináší především hromadu kritiky, která je dodnes slyšet ze všech stran. Absence operace a jakékoliv nového obsahu, nedokonalé herní mechaniky, subtick a mnoho dalšího vede k tomu, že mnoho hráčů zůstává i nadále zklamáno a volá po návratu CS:GO. Vývojáři sice na některých nedostatcích pracují, avšak spoustu dalších ve hře přetrvává.

Neozývají se však pouze běžní hráči, ale také profesionálové, s nimiž se vývojářské týmy udržují v komunikaci napříč různými tituly. Jednou z důležitých postav Counter-Striku je v tomhle Robin „ropz“ Kool, který byl ve Valve dlouho v kontaktu a snažil se adresovat chyby, které ve hře objevil. Reprezentant FaZe však před pár dny v podcastu uvedl, že mu vývojáři již několik dní neodpovídají a jeho poznatky ignorují.

Hned na druhý den bylo ovšem všechno jinak. Valve tentokrát nezklamalo a s ropzem komunikaci obnovilo. Jeho údajně dlouhý seznam problémů v čele s již zmiňovaným subtickem navíc začali opravdu projednávat. Zdali se jednalo o náhodu, nebo tvůrci CS2 odepsali Koolovi v reakci na jeho pošťouchnutí prostřednictvím podcastu, však není známo. Důležité ale je, že ve stejných dnech vydali nový update a nezbývá než doufat, že ty další opravdu potěší hráče vyřešením těch nejpalčivějších problémů, o nichž Valve moc dobře ví.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.