Přejít k hlavnímu obsahu

Nejluxusnější skin všech dob? Riot opět ukázal šikovnost kreativního týmu

26. 7. 2024 | 13:30 VALORANT Gaming
O tom, která hra dělá nejkrásnější skiny, by se dalo dlouho polemizovat donekonečna. Nikdo ale nemůže odepřít um Riot Games, jejichž animační preciznost dokazuje každé video nebo předmět. Nejnovější přírůstek rozhodně kandiduje na nejvymazlenější skin zbraně všech dob.
Champions 2024 Bundle
Champions 2024 Bundle
Zdroj: Riot Games

Každým rokem dostává hráčská komunita stále větší výběr skinů na ozdobení svých inventářů. VALORANT však patří k těm nejoblíbenějším a skiny z dílny Riotu se totiž těší obrovské popularitě. Mezi nejlákavější kousky každoročně patří limitované edice pro Champions, které každoročně přicházejí se světovým šampionátem. Letos tomu není jinak, chvíli po spekulacích nám vývojáři představili jejich nejnovější dítě.

„Myslíme si, že je to jeden z nejlepších skinů pro esport, jaký jsme kdy vyrobili, zejména ten finisher je divoký. Samozřejmě, že budeme mít také hype melee, letos jsme vzali oblíbený archetyp fanoušků, dali jsme mu speciální omáčku Champions a přidali nějaké nové animace,“ řekli tvůrci. A komunita souhlasí. První záběry vyrazili dech. Phantom vypadá královsky, kombinuje fialovou a zlatou barvu s oblíbenými prvky ostatních skinů. Není přitom přeplácaný.

Třeničkou na dortu však není jeho klasický vzhled, ale animace a zvuky, jež skin doprovázejí. Každý úlovek dodá díky uspokojujícímu cinknutí chuť hned zaznamenat další zářez. V tu chvíli se dostáváme k finisheru, jenž dosahuje dosud nevídaných rozměrů. Kromě znělky z hymny letošního mistrovství se objeví „SUPERNOVA“ se zabitými postavami a asteroidy, které lze ještě zničit. Hráč to může brát jako trénink do dalšího kola. Navíc si může doprostřed animace sám stoupnout a být součástí celého finisheru.

Aby toho nebylo málo, samotný skin má další verzi. Po dosažení 24 zabití se ze žluto-fialového Phantomu stane zbraň v barvách vítězné trofeje Champions. Součástí balíčku je ještě melee zbraň připomínající krátkou katanu, která má totožné efekty jako hlavní puška. Jen bude obtížnější s ní provést potřebná zabití.

Cena začíná na 6 200 VP, tedy necelých 1 400 korunách, stejně jako minulé ročníky. Šéf VALORANT esportu Leo Faria oznámil, že všechny partnerské týmy VCT získají část 50 % sdílených příjmů z prodaných balíčků. Částka se rozdělí na 60 dílů a každý tým získá jeden. Kvalifikovaná šestnáctka na světový šampionát poté obdrží ještě bonusový podíl. Dříve těžily z prodeje tohoto balíčku pouze kvalifikované týmy.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.