Přejít k hlavnímu obsahu

Vyjde očekávaný titul alespoň na pošesté? Stalker 2: Heart of Chornobyl znovu odložen

26. 7. 2024 | 18:00 Gaming
Milovníci herní série Stalker musí trpělivě čekat. Vývojáři z GSC Game World znovu oznámili, že druhé pokračování s podtitulem Heart of Chornobyl se ještě více opozdí. Stanovené datum vydání na 5. září tohoto roku se posouvá o další dva měsíce. Hra ještě potřebuje doladit.
Stalker 2: Heart of Chornobyl
Stalker 2: Heart of Chornobyl
Zdroj: GSC Game World

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl je připravovaná akční počítačová střílečka z pohledu první osoby postapokalyptického žánru od ukrajinského studia GSC Game World. Vývoj hry byl původně oznámen už v roce 2010 pro PC a sedmou generaci konzolí a vydání bylo plánováno na rok 2012. Jenže po jednom roku vývoje byla práce na projektu zastavena a zároveň byl rozpuštěn tým, který na hře pracoval. K obnovení došlo až v roce 2018. Od té doby se vydání neustále odkládalo a stavu ještě přitížila ruská invaze.

Ředitel společnosti Jevhen Grygorovyč nyní vysvětlil, že za posledním zpožděním stojí „neočekávané anomálie,“ tedy chyby, které je nutné opravit. „Víme, že čekání může být únavné, a opravdu si vážíme vaší trpělivosti. Tyto dva měsíce navíc nám umožní opravit více těchto nečekaných problémů,“ uvedl v prohlášení. Jedná se celkem již o pátý odklad, kterému Stalker 2 čelí. Fanoušci se stále snaží zůstávat plní optimismu, což dokládá i vítězství hry v soutěži PC Gaming Show 2023, kde získala ocenění nejočekávanější hry.

Vedle dalšího zdržení přišla i jedna dobrá zpráva. Vývojáři oznámili, že 12. srpna zveřejní nové video z vývoje, které nabídne exkluzivní rozhovory, nové záběry a kompletní průchod jedním z úkolů ve hře. „Stalker 2 se rýsuje přesně podle našich představ, a s blížícím se vydáním jsme nadšeni, že vám můžeme ukázat více,“ dodává GSC Game World. Vývojáři slibují, že dodatečný čas bude využit k doladění hry, aby se hráčům dostalo co nejlepšího zážitku. Skončí letos opravdu dlouhé čekání a vyjde hra 20. listopadu na Xbox Series X/S a PC?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.