Přejít k hlavnímu obsahu

Fenomén ani po roce neztrácí dech. Baldur's Gate 3 stále láká přes 100 tisíc hráčů denně

27. 7. 2024 | 13:30 Komentář
Baldur's Gate 3 není jen hra. Je to plnohodnotný zážitek, který si získal srdce hráčů po celém světě. A i když už uplynul rok od jejího vydání, stále jej každý den zapne více než 100 tisíc hráčů denně. To je číslo, o kterém si většina her může nechat jen zdát i po svém vydání.
Baldur's Gate 3
Baldur's Gate 3
Zdroj: Larian Studios

Baldur’s Gate 3 jako třetí díl franšízy vycházející z kultovního světa Dungeons and Dragons brzy oslaví své první narozeniny. Pokud se ale podíváte se na statistiky dobrodružného RPG díla společnosti Larian Studios, uvidíte sami, jak je hra stále populární. Čísla hranosti se sice nedrží na úrovni vrcholu atakujícího 900 tisíc hráčů v jeden moment, ale každou neděli se počet hráčů stabilně pohybuje nad hranicí stovky tisíc.

Titul stále dokáže konkurovat i těm největším hitům letošního roku, jako Helldivers 2, Palworld, Dragon's Dogma 2 nebo Like A Dragon: Infinite Wealth. Dokonce má vyšší míru udržení hráčů v prvním roce než legendární pařby jako Cyberpunk 2077, Elden Ring a Hogwarts Legacy, které při spuštění dosahovyl vyšších čísel hranosti. Jak to, že si Baldur's Gate 3 udržuje takovou popularitu? Hra je obrovská, nabízí mnoho možností opakovaného hraní díky různým postavám, komplexním úkolům a širokému výběru tříd.

Vývojáři navíc neustále vydávají aktualizace a opravy, jež fanoušky neustále přitahují zpět. Není divu, že belgické studio Larian za svůj mistrovský počin nadále získává jednu cenu za druhou. Vytvořit hru, která každý den přitáhne více hráčů než většina multiplayerových nebo live-service titulů, je zkrátka obdivuhodné. Baldur's Gate 3 je živoucím důkazem toho, že skutečně kvalitní obsah a neustálá podpora ze strany vývojářů mohou udržet zájem hráčů i dlouho po vydání. A to je v dnešní době skutečně zázrak.

Počet aktivních hráčů Baldur's Gate 3
Počet aktivních hráčů Baldur's Gate 3
Foto: SteamDB
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.