Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport potrápili fnatic. Evropský tým musela zachraňovat slovenská hvězda

26. 7. 2024 | 16:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Na domácí scéně už neúspěšné léto nezachrání, a tak veškerou svoji pozornost Sampi.Tipsport směřují do zahraničí. Spolu se SINNERS se jim podařilo probojovat do vyřazovací části šestého turnaje CCT Europe, ale favorizované celky ani jeden domácí zástupce nedokázal pokořit.
Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Sampi.Tipsport se po polovině sezóny rozhodli vsadit na stejné složení i do dalšího období. Na domácí scéně však obdrželi tvrdý direkt v podobě vyřazení ve skupinové fázi Tipsport CS Summer. Po dvou čtvrtých místech a nule v kolonce výher na offline turnajích od triumfu Tipsport MČR CS přišla další bolestivá rána.

Někdy je ale potřeba spadnout, ať se máte od čeho odrazit. Po zmíněném selhání dokázali Sampi získat dvě cenné výhry v Evropě a zajistit si tím místenku v play-off šestého turnaje CCT Europe. Tam nechyběli ani SINNERS, kteří od prohry s týmem Ladislava „GuardiaN“ Kovácse nenašli ve swissu dalšího přemožitele.

Podobně jako zažívají české kluby v Lize mistrů, tak odměnou za postup z prvotních fází bylo střetnutí se světovým gigantem. Vedle Sampi.Tipsport se rozsvítilo jméno fnatic. „Ninjas in Pyjamas a SAW už poznali, čeho jsme schopni ve velkých zápasech. Je čas přidat do sbírky další velké vítězství,“ nebáli se napsat na sítí X.

Kromě srovnání sil se žhavým kandidátem na Major šlo o pikantní střetnutí s jejich bývalým kolegou. Matúš „MATYS“ Šimka se vůbec poprvé měl tu čest postavit svým někdejším parťákům a nynějším spoluhráčům z reprezentace, po jejichž boku se před odchodem do světa stal koncem loňského roku českým mistrem.

Sampi.Tipsport se rvali jako lvi. Na úvodní mapě Inferno nepustili soupeře do trháku a fnatic mohli děkovat za MATYSe, protože bez jeho obřího přínosu by se jejich volba do prodloužení rozhodně nedostala. V něm už ale fnatic nezaváhali. Na výhru mapy navázali vedením 11:1 na Anubisu, Sampi se na víc než pět bodů už po změně stran nezmohli. Přesto se nemají za co stydět, přesně s takovou energií by potřebovali hrát i doma.

SINNERS vypadli o den dříve ve stejné fázi turnaje proti B8, dalšímu nasazenému celku přímo do osmifinále. Někdejší hráč NAVI Andrii „npl“ Kukharskyi a bývalý sniper Ninjas in Pyjamas Daniil „headtr1ck“ Valitov byli až příliš dominantní. Ukrajinská pětice vyřadila český tým na mapách Mirage (13:9) a Inferno (13:8).

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.