Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot má doma 85% win rate. Většina sázkařů přesto favorizuje SINNERS!

30. 7. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 MČR
Dynamo Eclot je nezpochybnitelným vládcem domácí scény od začátku minulého roku. Nepodařilo se mu sice vyhrát ten nejdůležitější turnaj, všude jinde je ale k nezastavení. Jak moc je jeho pozice neotřesitelná, dokazují čísla. Přesto jsou statistiky preference sázkařů šokující!
forsyy a kreaz
forsyy a kreaz
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Dynamo Eclot na domácí scéně od začátku roku 2023 odehrálo 41 zápasů. Jen šestkrát přitom našlo přemožitele! SINNERS jsou jediným týmem, který je v součtu online a offline prostředí porazil dvakrát, jinak Sampi.Tipsport, Team Brute, Entropiq a SINNERS AC mají po jednom skalpu. Polovina z těchto porážek Dynama Eclot se urodila v online prostředí, polovina v LAN prostředí. Vzhledem k jeho dominantní bilanci 20:3 na offline akcích a 15:3 v online částech je každá porážka překvapivá, stejně jako některá jména.

Není divu, že bookmakeři Tipsportu pasují Dynamo Eclot do role favorita na letošní zlatý hattrick. Ještě minule přitom nebylo ani číslem jedna, možná i proto si na jeho celkové prvenství můžete v tento moment vsadit v kurzu přes 2. Nejblíže jsou mu SINNERS, za nimiž není žádná propast, i když další profesionální celky vypadly ve skupině. Pronásledují je AVEZ, a SINNERS AC si nesou nálepku outsidera. Určitě však mohou všechny v play-off potrápit. V nabídce mimo celkového vítěze najdete i řadu dalších lákavých příležitostí.

Název týmu

Kurz na celkové prvenství

Dynamo Eclot

2.25

SINNERS

3.35

AVEZ

4.10

SINNERS AC

6.20

Pojďme se ale zaměřit na úvodní střetnutí DNE proti SINNERS. Letos už došlo ke dvěma, každý vyhrál jedno. Hříšníci ovládli online souboj ve skupině Tipsport CS Winter, hráči DNE jim to ale vrátili v samotném finále. Na jarní zastávce k měření sil nedošlo, a tak se oba giganti proti sobě v pátek postaví po více než čtyřech měsících, co se týče domácí scény. Na té mezinárodní se utkali v polovině dubna, kdy ale SINNERS u tvrdé porážky v European Pro League byli ještě v minulém složení. Žádné současné přímé srovnání tak neexistuje.

Teď ale přichází to nejzajímavější. Přes všechna čísla, která ve všech ohledech hovoří ve prospěch Dynama Eclot, důvěřují sázkaři několik dní před akcí SINNERS. Nejde přitom o nějaký těsný poměr. V tuto chvíli si 97 procent tipujících zvolilo SINNERS jako vítěze pátečního utkání! Kurz tak moc rozdílný není, aby se to dalo svést na čistý „value bet“. Na celkové prvenství SINNERS si rovněž aktuálně vsadila valná většina, přesněji 87 procent tipérů. Dynamo Eclot tady jasně vládne, přesto ho mnoho fanoušků stále nevidí jako jedničku.

Týmová bilance od začátku roku 2023

 

Dynamo Eclot

SINNERS

Online
Win rate

15:3 (24:7)
83% (77%)

15:5 (25:13)
75% (66%)

Offline
Win rate

20:3 (44:16)
87% (73%)

11:13 (30:30)
46% (50%)

Celkem
Win rate

35:6 (68:23)
85% (75%)

26:18 (55:43)
59% (56%)

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.