Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvyšší evropská liga vyhlíží české přírůstky. Ve hře je hned pět talentů

30. 7. 2024 | 13:00 VALORANT Preview
Aktuálně má nejvyšší evropská VALORANT soutěž 11 celků, příští rok se však tento počet rozšíří. Šanci zahrát si na špičkové úrovně dostane vítěz turnaje Ascension, který už začal předkolem. O vstupenku mezi elitu hraje pětice českých hráčů reprezentujících dvě různé organizace.
VCT EMEA
VCT EMEA
Zdroj: VCT

Patrik „Minny“ Hušek a Alex „alexiiik“ Havlásek jsou odchovanci ENTERPRISE, letos však oblékají dres organizace GoNext Esports. Regionální ligu Surge ovládli na jaře i v létě a do turnaje Ascension míří jako nejvíce dominantní celek východu Evropy se statistikami, které po posunu na nejvyšší úroveň přímo volají.

Svou formu ale musí potvrdit v nadcházející soutěži, v jejíž hlavní části spolu s nimi čeká dalších osm regionálních vítězů ze všech koutů Evropy. Celoroční snaha ústí v tento jediný moment, všichni chtějí mezi elitu. Minny a alexiiik však nejsou jedinými českými zástupci, další najdeme v již probíhajícím předkole.

Adam „Jesse“ Čtvrtníček, Ladislav „Sacake“ Sachr, Štěpán „Ambi“ Beránek se sešli v týmu Valiant a účast v Play-In fázi si zajistili druhým místem ve francouzské lize. Ze skupiny postoupili s odřenýma ušima, teď už znovu zaváhat nemohou. Od 17 hodin je dnes čeká semifinále, případné finále je na programu ve středu.

Pokud by se českému triu podařilo postoupit do hlavní fáze Ascension, Česko by mělo třetí nejpočetnější zastoupení společně s Tureckem. GoNext Esports navíc patří mezi největší favority na postup mezi elitu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.