Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovství světa startuje. Co všechno přinese letošní VALORANT Champions?

31. 7. 2024 | 12:00 VALORANT Preview
Od 1. do 25. srpna hostí jihokorejský Soul nejprestižnější turnaj roku. Šestnáct nejlepších týmů se utká o titul světového šampiona. Tento event je vyvrcholením celoročního VCT, kde týmy bojovaly v regionálních ligách a globálních událostech o kvalifikaci na grandiózní závěr sezóny.
VALORANT Champions
VALORANT Champions
Zdroj: Riot Games

Cesta na Champions nebyla jednoduchá. Devět týmů se kvalifikovalo přímo díky medailovému umístění ve svých ligách. Další čtyři celky získaly své místo na základě nasbíraných bodů v průběhu sezóny. Turnaj začíná skupinovou fází, která proběhne od 1. do 11. srpna. Účastníci jsou rozděleni do čtyř skupin, přičemž každá z nich obsahuje jednoho zástupce každého regionu. Z každé skupiny postoupí dva nejlepší týmy do play-off.

Vyřazovací fáze vypukne 14. srpna, světového šampiona poznáme o jedenáct dní později. Osm nejlepších týmů čeká pavouk dvojité eliminace, takže každý tým má v případě prohry druhou šanci. Všechny zápasy se hrají formátem BO3, až ve finále se přejde na BO5. Poslední tým na nohou bude novým mistrem světa!

VALORANT Champions Bracket
VALORANT Champions Bracket
Foto: VCT

Pokud máte rádi sázky a předpovědi, pak si nenechte ujít Pick’Ems, které vznikly po vzoru League of Leagends. Soutěžit můžete o různé odměny. Sledování živých přenosů navíc nabízí exkluzivní odměny jako speciální spreje a karty, které odkazují na tradiční korejské motivy a „VALORANT’s tactanimals“. Finálový víkend navíc nabídne představení nového agenta. Nezapomenete si tak hrací dny zapsat do kalendáře!

Díky místu konání v hlavním městě Jižní Koreje si čeští diváci mohou naladit zápasy už v dopoledních hodinách. Každý den budou na programu vždy dvě BO3 série, takže každý den se budete mít na co koukat.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.