Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí hvězdy míří do Prahy. Kdo se tentokrát stane KFC nejužitečnějším hráčem?

31. 7. 2024 | 13:30 Counter-Strike 2 Preview
Tipsport CS Summer čeká velké oživení. Namísto dvou profesionálních celků se do play-off probojovaly dva týmy, které napsaly pohádkový příběh a ukráčely dlouhou cestu až z otevřené kvalifikace. V našem přehledu se tak nezaměříme pouze na hvězdy předchozích zastávek a celé domácí scény, ale i na jména, která možná uvidíte poprvé, ale přesto je budete obdivovat.
Blytz a oskar jako KFC MVP
Blytz a oskar jako KFC MVP
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS AC

Začneme týmem, který nejenže uzavřel složení play-off, ale hlavně přepsal historii. SINNERS AC nastoupila v improvizovaném složení, přesto dokázala postoupit na úkor profesionální sestavy UNiTY. V jejich prvním vzájemném utkání deklasovala soupeře jako tým, v tom druhém z davu vystupoval Patrik „outex“ Tomko na druhé mapě. Na té rozhodující naopak nebyl v zelených číslech nikdo, akademici opět zvítězili jako tým. Za zmínku ale určitě stojí výkon druhého hosta Petera „Pepo“ Ružičky, který hodně trápil Dynamo Eclot.

Slovensko Boris "BORO" Jánoš

Česká republika Roman "dreez" Čomor

Slovensko Dávid "DALIEN" Kalman

Slovensko Patrik "outex" Tomko

Slovensko Peter "Pepo" Ružička

AVEZ

Jako vůbec první naopak dokázal na LAN finále postoupit jeden z outsiderů. AVEZ jsou na české scéně novým pojmem, ale se zkušenostmi ze zahraničí. V národnostním mixu totiž najdeme i dva polské hráče a zejména od Miłosze „AntyVirus“ Konieczky můžeme čekat velké věci. Největší hvězdu na sledování ale mají AVEZ domácí. Samuel „MahaR“ Horáček teprve oslavil šestnáctiny, ale přesto svým dominantním výkonem v postupovém duelu se SINNERS připomínal nebojácnou demoliční četu. Jak si poradí s offline prostředím?

Česká republika Luboš "Tusi" Tusjak

Česká republika Samuel "MahaR" Horáček

Polsko Dominik "fanatyk" Barkiet

Polsko Miłosz "AntyVirus" Konieczka

Česká republika Vít "v1ktooor26" Kůta

SINNERS

U hříšníků ještě zůstaneme. Ve Vodafone PLAYzone Areně se totiž poprvé představí ve svém novém složení, které je již nyní oficiální. Michal „majky“ Švancara a Josef „MoriiSko“ Maurenc ve zkušební době uspěli a poženou tým za úspěchem, na který SINNERS čekají nepřetržitě už od konce roku 2022. Na prvním turnaji sezóny si ocenění KFC MVP odnesl Tomáš „oskar“ Šťastný, který i na jaře předvedl památný výkon, jenž ale nepřinesl hříšníkům postup do finále. Jak na tom jsou nyní, jasně ukáže již úvodní souboj s Dynamem Eclot.

Česká republika Sebastian "beastik" Daňo

Česká republika Max "SHOCK" Kvapil

Česká republika Tomáš "oskar" Šťastný

Česká republika Michal "majky" Švancara

Česká republika Josef "MoriiSko" Maurenc

Dynamo Eclot

Domácí vládci opanovali pět ze šesti posledních mistrovských turnajů, letos v Praze ještě nepoznali hořkost porážky. Zimní zastávce přinesla tři výhry 2:1, jarní dokonce tři triumfy 2:0. Výsledkově už se nemají kam posouvat, potřebují jen vysokou laťku udržet. I ve skupině tentokrát byli suverénní. Nejvýraznější postavou letošního roku je Raul „Blytz“ Gligor, který si na Tipsport CS Spring vysloužil ocenění KFC MVP. Rozhodovat zápasy ale stejně tak dokáží všichni ostatní borci, současný kádr Dynama Eclot nemá individuální slabinu.

Česká republika Vít "nbqq" Pohlot

Česká republika Martin "Dytor" Handl

Česká republika David "forsyy" Bílý

Rumunsko Raul "Blytz" Gligor

Švédsko Rasmus "kreaz" Johansson

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.