Přejít k hlavnímu obsahu

Jasný náznak. Pokud se dočkáme Hogwarts Legacy 2, tak poběží na Unreal Engine 5

31. 7. 2024 | 19:30 Gaming
Podle nabídky pracovních míst studia Avalanche Software bude pokračování hry Hogwarts Legacy poháněno Unreal Enginem 5. Samotná nabídka sequel povedené hry jen potvrzuje.
Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Zdroj: Avalanche Software

„Připojte se k týmu, který stojí za velkolepým akčním RPG s otevřeným světem Hogwarts Legacy a vytvořte další hru,“ zní popis pracovní nabídky studia Avalanche Software. Firma dále uvádí, že potenciální uchazeč musí mít zkušenosti s Unreal Engine 5, prací na RPG hrách s otevřeným světem nebo „akčních/magických bojových hrách“, což spekulace o pokračování úspěšného titulu jen potvrzuje.

O druhém díle nejprodávanější hry roku 2023 se mluví už dlouho. Další nabídky práce od studia také poukazují na nábor zaměstnanců, kteří mají zkušenosti s hrami s živou obsluhou, což by odpovídalo už dřívějším kritizovaným zmínkám o tzv. live-service titulu.

Nic ale doposud nebylo potvrzeno a jakékoliv pokračování může být stále v nedohlednu. Vzhledem ke komplexnosti celé hry by ani v případě jejího vývoje nebylo překvapivé, pokud by se nacházela ve stádiu předprodukce. K vydání pak klidně může dojít až s novou generací konzolí.

Nabídka práce Avalanche Software
Nabídka práce Avalanche Software
Foto: Job Listing Requirements via Avalanche Software
Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.