Přejít k hlavnímu obsahu

Chystá se oficiální oznámení nové střílečky od Valve? Úniky tomu nasvědčují

1. 8. 2024 | 12:00 Deadlock Gaming
Od poloviny května se mluví o dalším připravovaném titulu v dílnách Valve. Nejnovější díl jejich legendární střílečky Counter-Strike přitom není venku ani rok a neustále je pod palbou kvůli nedostatku obsahu a nedostatečné práci na neduzích. Přesto se nejspíše brzy dočkáme další hry, která je střílečkou, ale ze třetí osoby. Rozhodně tak nepůjde o konkurenta Counter-Striku.
Deadlock
Deadlock
Zdroj: Valve

Novou kompetitivní střílečku zaměřenou na souboje hrdinů ve fantasy prostředí hraje každý den na Steamu okolo dvou tisícovek hráčů, kteří titul důkladně testují. Už dříve přitom na veřejnost unikla alpha verze a Valve dlouho bojovalo se smazáním veškerých souborů hry z internetu. Díky tomu ale existuje spousta videí, díky kterým víme, že Deadlock působí značně nedodělaně a čeká ho ještě spousta práce. Přesto se díky pohybům v databázi hry, kterou monitoruje Pavel Djundik, možná blíží jeho oznámení. Gabe Follower zase doplňuje, že by se podle úpravy souborů a chystání updatu mohlo jednat dokonce o vydání určité verze hry.

Projekt dříve označovaný jako Neon Prime nebo Citadel se v databázi dočkal oficiálního pojmenování, přece jenom už dávno nejde o žádné tajemství a Valve se bude muset hodně snažit, aby hráče dokázalo pozitivně překvapit. Detailní úniky hře spíše uškodily, ale zároveň může jít pro vývojáře o důležitý vykřičník, že by si měli dát s Deadlockem opravdu na čas. V koktejlu spojujujícím prvky mnoha žánrů čerpali tvůrci inspiraci u designu a strategické rozmanitosti z Doty 2, dynamické souboje se zase podobají těm z Team Fortress 2 či Overwatche. A k tomu pohled ze třetí osoby jako ve Smite a tower defense mechaniky jako z Orcs Must Die.

Štítky: Deadlock
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.