Přejít k hlavnímu obsahu

Zmar eSuby pokračuje, v baráži musela hrát o udržení. Domácí liga vyvrcholí o víkendu

1. 8. 2024 | 18:00 League of Legends Preview
Svitavy v sobotu a neděli hostí osmé finále Hitpoint LEGENDS. Tři nejlepší týmy letního splitu se utkají o domácí titul, ale poprvé ne o pozvánky do Evropy. O těch rozhodla už online fáze.
Mastercard Hitpoint Masters
Mastercard Hitpoint Masters
Zdroj: Hitpoint.cz

Nový formát EMEA Masters rozšířil počet účastníků na 64. Z domácí soutěže Mastercard Hitpoint Masters se tak do Evropy podívá čtyřlístek vyvolených týmů. Entropiq jako vítěz základní části zamířil přímo do hlavního swissu, tři další celky začaly v předkole. BRUTE, Dynamo Eclot ani UNiTY však nedokázali projít přes první kolo a s mezinárodní soutěží se rozloučili ještě předtím, než domácí liga vůbec vyvrcholila.

Na Hitpoint LEGENDS se představí pouze medailisté, kteří se poperou o celkové prvenství. Ze čtyř účastníků play-off tak musel jít jeden z kola ven. Po vydařené základní části BRUTE jednoznačně 0:3 padli proti zkušené sestavě Dynama Eclot. Pardubické blesky tak v sobotu odstartují program ve svitavské Fabrice, když se v zápase o finále utkají s týmem UNiTY. Na vítěze si na neděli brousí zuby suverénní Entropiq.

Za zmínku stojí ale i opačný pól soutěže. V základní části naprosto pohořela eSuba, která nejenže potřetí v řadě bude chybět ve finále, ale dokonce musela odvracet hrozbu vyřazení z ligy. V baráži sice uspěla, ale důvod k radosti to rozhodně není. Po zeštíhlování stavů na začátku roku 2023 vsadila nejúspěšnější domácí organizace vše na jednu kartu, ale League of Legends divize zažívá nejhorší časy a potřebuje tvrdý restart.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.