Přejít k hlavnímu obsahu

Shroud odhaluje Spectre Divide. FPS titul se zajímavými mechanikami čeká velký test

2. 8. 2024 | 12:00 Gaming
Nová generace taktických stříleček, tak mluví vývojářský tým o novince zvané Spectre Divide. Na hře v tajnosti dva roky spolupracoval oblíbený streamer Mike „shroud“ Grzesiek, který teď lanaří hráče k vyzkoušení a společně se studiem zve k hromadnému zátěžovému testu.
Spectre Divide
Spectre Divide
Zdroj: Mountaintop Studios

Spectre Divide je výsledkem čtyřletého úsilí vývojářů Mountaintop Studios, kteří jsou sami vášnivými hráči taktických stříleček. Hra je pečlivě vytvořená s ohledem na čistou dynamiku tohoto žánru, a má „posouvat jeho hranice do nových dimenzí“. Tyto ambice ukazuje trailer, kde hráč získává podrobnější představu, na čem přesně studio pracovalo. Vyzkoušet si vše můžete na vlastní kůži díky chystanému zátěžovému testu.

Srdcem Spectre Divide je mechanika Duality, která hráčům umožní ovládat dvě těla současně. Mezi svým druhým tělem – Spectrem – můžete přepínat kdykoliv během hry a získávat taktické výhody, o kterých se vám dosud ani nesnilo. Můžete bránit dva body najednou, krýt si záda nebo sami se sebou obchodovat! Hra je zaměřena na intenzivní 3v3 zápasy, šest postav na každé straně má za cíl položit nebo zneškodnit Zeus.

Hra se pyšní stylizací inspirovanou sci-fi komiksy a klasickou japonskou animací z 90. let, nejvíce však připomíná hru Borderlands. Čistý vizuální styl hráčům umožní snadno rozeznávat herní situace a provádět skvělé taktické manévry. Na tomto směru a celkovém vývoji se podílel bývalý profík, populární streamer a všestranně nadaný FPS hráč Mike „shroud“ Grzesiek, který nyní vyzývá ke společnému otestování.

Spectre Divide se pro veřejnost otevře ve 21:00, hráči mohou hru zkoušet celých osm hodin. „Náš malý tým se pilně snaží, aby hra byla co nejlepší, a právě tyto testy nám pomohou vychytat chyby před oficiálním vydáním,“ uvádí vývojáři na webu. Zátěžový test simuluje ukáže, jak si hra poradí s velkým množstvím hráčů. „Úspěšný test často končí přetížením serverů, což je přesně to, co potřebujeme k odhalení slabin,“ varují předem. Zároveň upozorňují, že žádný obsah, který odemknete během testu, nebude přenesen do finální verze hry.

Jak se zapojit?

  1. Přidejte si „Spectre Divide“ do svého seznamu přání na Steamu
  2. Klikněte na tlačítko „Požádat o přístup“ na stránce hry na Steamu
  3. Pokud budete vybráni, během dne se ve vaší knihovně objeví aplikace „Spectre Divide Playtest
  4. Stáhněte a nainstalujte si tuto aplikaci
  5. V sobotu se můžete připojit k zápasům od 21:00 do 5:00 nedělního rána

Během testování není povoleno streamování, nahrávání ani pořízování snímků obrazovky. „Zátěžový test nemusí odpovídat finální verzi hry, takže prosíme, abyste se vyhnuli veřejnému sdílení svých zkušeností,“ žádá studio. Výkon hry může být nestabilní, proto vývojáři žádali o nahlašování problémů na webu podpory.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.