Přejít k hlavnímu obsahu

Tisícům podvodníků zvoní hrana. Activision Blizzard rozdal velké množství banů

3. 8. 2024 | 15:00 Warzone Gaming
Za poslední týden dopadl anti-cheat systém Ricochet hned 65 tisíc podvodníků v Call of Duty. Warzone a Modern Warfare 3 si dal Activision Blizzard do parády a zakročil proti vysokému počtu cheaterů. Co se za tímto rekordním číslem skrývá a jak se situace bude vyvíjet dál?
CoD Warzone
CoD Warzone
Zdroj: Activision Blizzard

Podvádění je v Call of Duty dlouhodobým problémem, situace se postupem času neustále zhoršuje. I když vývojáři intenzivně zasahuje proti poskytovatelům cheatů, tak jde o nekonečný boj a trn v patě všech tvůrců. Každý zdroj podvodných programů se rychle objeví znovu, jen pod jiným jménem a s novým vzhledem. Cheateři budou vždy o krok napřed, tým specializovaný na boj proti podvádění se však nevzdává.

Activision Blizzard se na sociálních sítích určený pro Call of Duty novinky pochlubil výsledky poslední šťáry. Během několika dní zablokovali na 65 000 účtů za „cheatování a boosting“. Tento krok jasně poukazuje na problém, jemuž čelí celá komunita. Podvodníci roky narušují hru a díky různým cheatům získávají neférovou výhodu. Tenhle příběh je však stejný pro mnoho podobných titulů, zabírají pouze rychlá a tvrdá opatření.

Příspěvek uvádí, že tým anti-cheatu Ricochet zrychlil nutná opatření proti poskytovatelům cheatů, což vedlo k masivní vlně banů. Tisíce účtů byly zablokováno za podvádení v hodnocených i nehodnocených hrách. Všichni čelí stejným důsledkům. Komunita opatření vítá, ale žádá o víc. Současné kroky jsou důležitým posunem, hráči však touží po trvalejších řešeních, která by podvádění konečně nadobro zastavila.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.