Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší rozcvička? Brazilská hvězda si před zápasem na mistrovsví četla komiks

4. 8. 2024 | 09:00 VALORANT Zajímavost
Každý se před důležitým zápasem připravuje jinak. Někdo trénuje aim, jiný medituje, další zase piplá nastavení přesně podle představ. Jenže v případě jednoho z nejlepších FPS střelců byla na programu četba populární korejské literatury. Přímo na podiu jej zachytila kamera.
Aspas před zápasem s Talon Esports
Aspas před zápasem s Talon Esports
Zdroj: VCT

VALORANT je na světě sice jen pár let, ale už dokázal vyprodukovat mnoho hvězd. Jednou z nich je 21letý Erick „aspas“ Santos. Pozvednul trofeje jak doma v Brazílii, tak v globálním měřítku. Je jedním z mála vítězů světového šampionátu Champions a patři mezi nejoblíbenější osobnosti v celé komunitě. Slavné „Gira Aspas“ už slyšel snad každý fanoušek tohoto titulu. Celou jeho kariéru navíc zdobí neuvěřitelné statistiky.

Aspas je zkrátka hráč, který nemá špatné hry. Pokud má slabou chvilku, tak je v porovnání s ostatními hráči na serveru přesto na stejné úrovni. Pokud se však rozestřílí, soupeř se s tím musí jenom smířit. V domácí lize zapsal přes 450 zářezů a s průměrem 19,6 zabití za mapu byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem. Ať už hraje Jett, Raze nebo Neon, vládne na každém kroku. Jaký je jeho recept k úspěchu v důležitých kláních?

Tajemství vyzradil kameraman, který se k brazilskému střelci přiblížil před zápasem. Zatímco se zbytek hráčů pilně připravoval na úvodní zápas světového šampionátu, Aspas ve svém klasickém pololehu brouzdal komiksem. Později potvrdil, že četl korejskou manhwu „Mr Devourer, Please Act Like a Final Boss“. Jak se to projevilo na serveru? První mapa 21 fragů, druhá mapa 16. Rychlé 2:0 vítězství pro jeho tým Leviatán.

Že je Aspas fanoušek japonské kultury, není žádným tajemstvím. Dokonce má celou hru nastavenou do japonštiny. Poprvé však svůj koníček ukázal také při tak důležitém momentu, jako je mistrovství světa. 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.