Přejít k hlavnímu obsahu

Pohřeb se zatím nekonal. SINNERS proti své vlastní akademii utekli hrobníkovi z lopaty

3. 8. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Tohle byla bitva jako hrom. SINNERS museli za každou cenu zvítězit, ale jejich vlastní akademie jim to jednoznačně nedala zadarmo. Postupně se však hlavní sestava hříšníků rozehrála do dostatečné formy a po třech mapách se udržela v turnaji. SINNERS AC končí na čtvrtém místě.
Sebastian „beastik“ Daňo
Sebastian „beastik“ Daňo
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Vypjatá série začala na mapě akademie. Mladá sestava vstoupila do zápasu dravě, otevírala jedno kolo za druhým a rychle se dostala na počet bodů, který na Anubisu bývá za CT stranu dostatečný. Netrvalo dlouho a na tabuli svítilo skóre 11-4, kdy měl Peter „Pepo“ Ružička bilanci 17 ku 4. SINNERS ale povstali ze záhrobí. Uspěli s force buyem, za čtyři kola neztratili ani hráče a po sérii osmi bodů měli šanci mapu dokonce ukončit. SINNERS AC ale zareagovali a v prodloužení dokonali obří skalp. Pepo nastřílel skvělých 30 killů (19 s AWP).

Pokud se měla hlavní sekce hříšníků někde rozjet, mapa Nuke byla ideálním hřištěm. Po pomalejším začátku se s prvním nákupem skutečně ujali otěží a na týmově mnohem více založené mapě prokázali vyšší kvalitu hry než na Anubisu. V nezastavitelné sérii zaznamenali deset vyhraných kol za sebou, nejlépe střílející hráč Josef „MoriiSko“ Maurenc udržel týmovou pohodu důležitým clutchem na závěr první poloviny a tu druhou otevřel Michal „majky“ Švancara acem. Veškeré předpoklady pro tuto mapu se kompletně potvrdily.

Rozhodovalo se tematicky na Infernu a SINNERS nemohli začít lépe než pistolkami beze smrti. Akademie je dokázala přetlačit až v pátém kole, prohra proti slabšímu nákupu ale vaz hlavní sekci nezlomila a nadále se vezla na získaném sebevědomí z mapy Nuke. Stejně jako na něm se SINNERS AC za obranu nevedlo, ale po změně stran se po nedostatku času soupeře ještě jednou nadechli ke comebacku. Sami na stejný faktor však později doplatili a SINNERS už závěr dotáhli. Celá Arena slyšela ten velký kámen, který jim spadl ze srdce.

SINNERS vs. SINNERS AC
SINNERS vs. SINNERS AC
Zdroj: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.