Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot si pochutnalo na chobotnici a s přehledem míří do finále Tipsport CS Summer

3. 8. 2024 | 19:30 Counter-Strike 2 Reportáž
AVEZ nedokázali navázat na předchozí skalpy a tentokrát se museli profesionálnímu celku poklonit. Na jejich obdivuhodné cestě až z otevřené kvalifikace šlo o jejich první nepřekonanou překážku, takže zůstávají ve hře o titul. Dynamo Eclot míří do finále, kde budou v první polovině nedělního programu čekat na svého vyzyvatele. Oba však už v Praze tento víkend porazilo.
Dynamo Eclot
Dynamo Eclot
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Série o první místenku ve finále začala na Mirage. Nejvhodnější mapa pro individuální playe měla dát naději AVEZ, na serveru ale bylo všechno jinak. Dynamo Eclot svého soupeře absolutně nepustilo do hry. Všichni hráči působili zodpovědně a nenechávali nic náhodě. Jakmile přišel nezdar díky vydařené akci některého z členů AVEZ, okamžitě jej DNE kontrovali převážením misky vah svým směrem. Reprezentanti polské organizace uspěli za útočnou stranu pouze třikrát a za obranu nepřidali už své konto nijak nerozšířili.

Otočení série se už před samotným začátkem jevilo jako nadlidský úkol, protože mapu Nuke AVEZ vůbec netrénovali. Rozhodli se navíc začít za T stranu, čímž pro Dynamo Eclot připravili procházku růžovou zahradou. AVEZ měli útoky v jiných zápasech silnější, tady to ale neplatilo. Individuálně je DNE přehrávali, o týmové stránce se netřeba bavit. Domácí králové na svém map picku vytrestali soupeře za volbu strany a hraním se naplno bavili. AVEZ působili odevzdaně a mohou být vděční alespoň za jeden získaný bod.

Dynamo Eclot vs. AVEZ
Dynamo Eclot vs. AVEZ
Zdroj: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.