Přejít k hlavnímu obsahu

Jsme prostě mix a jdeme si to vyběhat, říká talent z týmu AVEZ. Postoupí dnes do finále?

4. 8. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
Třetí letošní LAN finále přivítalo nová jména. Nešlo pouze o samotnou organizaci AVEZ, ale také její jednotlivé členy, kteří si play-off velké domácí akce zahráli poprvé, nebo po mnoha letech.
fanatyk a AntyVirus
fanatyk a AntyVirus
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

První otázka rozhovoru se musela zaměřit na samotné ambice. Členové AVEZ se shodují, že tak dlouhá cesta je pro ně velkým překvapením. „Měl jsem myšlenky spíše na skupinovou fázi,“ prohlásil Miłosz „AntyVirus“ Konieczka a Luboš „Tusi“ Tusjak ho doplnil, že ambice postoupit na lanku brali spíše v uvozovkách. „Dělali jsme si z toho srandu, ale nakonec se to fakt stalo. Jsme za to nesmírně rádi,“ neskrýval radost navrátilec na scénu. Podle talentovaného Samuela „MahaR“ Horáčka si na týmy věřili, i když tak vysoké ambice neměli.

V play-off je dělila jediná výhra od zisku medaile, kterou zaznamenali hned v pátečním duelu proti SINNERS AC. Splnili si tím hlavní cíl, s nímž do Prahy přijeli. „Já chci jen vyhrávat, víš jak. Ale medaile by byla v pořádku,“ vyjádřil se před turnajem Dominik „fanatyk“ Barkiet. „Na výhru to úplně nevidíme, ale stát se může cokoliv,“ řekl Vít „viktor“ Kůta. Druhé místo je ale podle hráčů AVEZ určitě dosažitelné a udělají pro něj maximum, ale neuvěřitelnou sílu Dynama Eclot respektují. Velký rozdíl v herní kvalitě ukázal sobotní debakl 3:13, 1:13.

Největším tématem byla kauza, která se rozjela po skupinovém úspěchu v online části. „Jo, bylo zábavné číst všechny ty příběhy a povětšinou fámy o mé osobě,“ reagoval hlavní aktér, polský střelec AntyVirus. „My jsme to popravdě čekali, ale už si z toho děláme srandu a je to takový náš joke,“ popsal Tusi interní nastavení. Ostatní členové týmu se shodují v tom, že se celý problém nemusel vytahovat na veřejnost. „Podle mě byli všichni naštvaní, protože prohráli s neznámými hráči,“ uzavřel choulostivé téma AntyVirův krajan fanatyk.

Z herního projevu AVEZ je naprosto zřejmé, že jako mix sázejí především na nespornou individuální sílu, kterou sami označili za svou nejsilnější zbraň. „Jsme prostě mix a jdeme si to vyběhat a užít si srandu,“ doplnil MahaR, jeden z největších talentů domácí scény. „Nebudeme to tolik hrotit. S klukama si to jdeme hlavně užít a podle mě nám toto dává hodně,“ navázal na něj viktor, že právě přátelská atmosféra je pro AVEZ klíčová. Přispěje k dnešní výhře? V souboji o finále vyzvou od 15:00 SINNERS, které už jednou doma porazili.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.