Přejít k hlavnímu obsahu

Změny? Sem s nimi, nemám rád stereotypy, hlásí jasně korejský šampion

5. 8. 2024 | 10:00 League of Legends Rozhovor
Je to rozhodně netradiční meta. Midlane v posledních týdnech jasně vládnou AD šampioni, League of Legends zažívá zvláštní období. Na AP šampiony musela většina hvězd zanevřít, ta vůbec největší si ale rozhodně nestěžuje. Jeong „Chovy“ Ji-hoon si aktuální stav pochvaluje a vývojáře podporuje. „Se stereotypy opravdu nesouhlasím a jsem v tomto ohledu pro změny,“ řekl reprezentant Gen.G a jeden z nejlepších hráčů League of Legends v historii.
Jeong "Chovy" Ji-hoon
Jeong "Chovy" Ji-hoon
Zdroj: Riot Games

V posledních zápasech si Jeong „Chovy“ Ji-hoon perfektně rozvrhl své picky. Dvakrát si vybral Zeri, Dravena, Corkiho i Luciana. Ani jednou neprohrál, ve výborném světle se představil především na Dravenovi, na něhož jsou fanoušci zvyklí hlavně na botu. Chovy ho hrál v soutěžním zápase vůbec poprvé, stejně jako Zeri.

23letý Korejec je rád, že si může na midlane vyzkoušet nové šampiony, neopakovat pořád to stejné dokola. „Tato meta je super a baví mě v ní hrát,“ nechal se Chovy slyšet v rozhovoru s Ashley Kang. Není divu, že se midlaner Gen.G baví. Podle dat Games of LoL ve své kariéře vytáhl na soupeře už 65 různých postav. V minulosti už nastoupil s Taricem, Kalistou nebo Lilliou. Na midu se nebojí skutečně žádného šampiona.

Teď si obzory rozšiřuje o ADC. „Názory, že midlane je jenom pro mage, jsou pouze stereotypy. Nesouhlasím s nimi, v tomto ohledu jsem pro změny,“ komentoval Chovy svůj postoj k netradiční metě a novinkám v League of Legends. Nejde ale jen o mid. „Změny jsou v League of Legends naprosto nezbytné,“ řekla korejská hvězda.

Názory fanoušků se liší. Někteří s Chovym souhlasí a poukazují na věčnou nespokojenost diváků, kteří si budou v další metě stejně znovu stěžovat. Druhá část je k ADC na midlane opatrnější a podporuje tradici.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).