Přejít k hlavnímu obsahu

I po jedenácti letech hraje perfektně. Bývalý mistr světa nepřestává udivovat

5. 8. 2024 | 14:00 League of Legends Reportáž
Od roku 2013 se Jeong „Impact“ Eon-young pohybuje na nejvyšší úrovni profesionálního League of Legends. Korejský toplaner hned ve své první sezoně vyhrál titul mistra světa, další úspěchy už přidával spíš v Severní Americe. V LCS působí doposud a stále patří mezi naprostou špičku. Fanoušci dokonce po jeho výkonu proti Cloud9 volají po ocenění MVP za letní split.
Jeong „Impact“ Eon-young
Jeong „Impact“ Eon-young
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Byl to největší zápas dosavadního léta v LCS. Proti sobě se na Summoner's Riftu postavily dva neporažené celky. Souboj týmu Liquid a Cloud9 sliboval zajímavou podívanou a fanoušci mohli od svých obrazovek po konci série odcházet spokojeni. Dočkali se maximálního možného počtu her a celkově dobrého špílu.

Hlavní hvězdou byl znovu nejzkušenější hráč na Riftu. Toplaner Jeong „Impact“ Eon-young se v přímém korejském souboji postavil o devět let mladšímu Parku „Thanatos“ Seung-gyuovi. Ten od svého přesunu do zámoří ještě nepoznal přemožitele, na bývalého světového šampiona ale v tomhle měření sil nestačil.

Impact se postupně představil s Rumblem, Mordekaiserem a Jaxem. Už v první hře byl pro soupeře velice nepříjemný a patřil mezi největší hrozby týmu Liquid. I přes prohru se ukázal v dobrém světle. V druhém utkání si moc nezahrál, zvládl jeden teamfight a se třemi jedničkami ve skóre šel do rozhodujícího klání.

Do něj nastoupil s Jaxem, šampionem, na kterého si vybral pro svůj vlastní skin v roce 2013. Impact ukázal, že s lucernou v ruce to pořád umí a byl extrémně užitečný. Backline Cloud9 měla smůlu, Jax nedal tahounům šanci. Team Liquid je i nadál neporažen a Impact pokračuje v cestě za oceněním nejužitečnějšího hráče.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).