Přejít k hlavnímu obsahu

Komplikace pro T1? Faker má covid a možná zamešká další zápasy

6. 8. 2024 | 13:00 League of Legends Reportáž
Není to pro T1 vůbec jednoduchý split. Úřadujícím světovým šampionům se příliš nedaří, v LCK jsou až na čtvrtém místě. Poslední série s Gen.G skončila opět porážkou a na Lee „Faker“ Sang-Hyeokovi byla vidět frustrace. Fanoušci byli překvapení, protože u nejslavnějšího hráče všech dob nejsou na něco takového zvyklí. A aby toho nebylo málo, legendární midlaner dostal covid.
Lee „Faker“ Sang-hyeok
Lee „Faker“ Sang-hyeok
Zdroj: Riot Games

T1 oznámili nemoc korejského hráče s ohledem na pondělní akci spojenou s vydáním skinů pro světové šampiony. Lee „Faker“ Sang-Hyeok se před fanoušky nemohl ukázat. „Pro tým to bylo velice náročné rozhodnutí, ale Fakerovo zdraví je pro nás prioritou,“ stojí v oficiálním prohlášení slavné organizace.

„T1 zajistí, aby se Faker mohl soustředit na své zotavení, a aby mohl hrát v dobré kondici v nadcházejících zápasech. Prosíme, abyste jeho i tým nadále podporovali,“ pokračují T1. V ohrožení je Fakerova účast v dalších soutěžních utkáních, které budou rozhodovat o konečném pořadí v základní části. Není to přitom poprvé, co zkušeného hráče trápí covid. Poprvé chytla Fakera tato nemoc v roce 2022, krátce poté, co T1 ovládli jarní split.

Mistři světa jsou aktuálně čtvrtí, předvádějí průměrné výkony a mezi nimi a Gen.G je veliká propast. Vládci korejského League of Legends jsou k neporažení a musel by se stát zázrak, aby jim někdo překazil cestu za titulem. Další série čeká T1 9. srpna, kdy se postaví proti Nonghsim Redforce. I v případě Fakerovy absence by byli favoritem na výhru, stejně jako v zápase o dva dny později, kdy vyzvou poslední tým soutěže – BRO.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).