Přejít k hlavnímu obsahu

Ban za cheating? Předložte důkazy! Stojím za svým hráčem, píše slovenská legenda

6. 8. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Kauza
Několikanásobný vicemistr světa Ladislav „GuardiaN“ Kovács debutuje na světové scéně v roli kouče. Jeho tým se ale dostal do spárů kontroverze. Při stavbě svého kádru totiž Kovács vsadil na talentovaného, ale nechvalně proslulého Švéda joela. Ten nyní uvízl v síti anti-cheatu.
Ladislav „GuardiaN“ Kovács jako trenér
Ladislav „GuardiaN“ Kovács jako trenér
Zdroj: BC.Game

Reputace velké švédské naděje Joela „joel“ Holmlunda je z dřívějších let značně pošramocená. Na začátku kariéry využíval svého jména a okrádal hráče, aby měl s čím hazardovat. Přesto mu to nestačilo a dostal se dokonce do situace, kdy mu rodiče sebrali počítač a on nemohl rozvíjet svůj nesporný talent. Po návratu pro změnu obdržel zákaz za sázení a ovlivňování zápasů, přesto si vysloužil další šanci v projektu BC.Game.

Tým slovenského trenéra Ladislava „GuardiaN“ Kovácse na začátku srpna dosáhl prvního velkého úspěchu. Ovládl turnaj Betera Vice City, kde byl právě joel naprosto dominoval a měl suverénně nejvyšší zápasový rating. Vypadalo to, že se vrací do formy, s níž v minulosti na LANu trápil třeba i Team Vitality. Krátce na to ale přišla šokující zpráva. Akros Anti-cheat vydal novou aktualizaci a jen o pár hodin později obdržel joel při napojení na zápas jiného turnaje ban za cheating. Podle jeho vývojářů je nulová šance, že jde o falešný nález.

Problém je ovšem v tom, že Akros odmítl poskytnout jakékoliv důkazy nebo podrobnosti o uděleném banu. Akros v minulosti působil kontroverzně a bezmezně mu věřit každý nechce. „Zatím nemám nic konkrétního, co bych mohl komentovat, protože jsem nedostal jasné důkazy o Joelově zákazu. Jediné, co mi bylo řečeno, je „věřte nám, je to oprávněné“, což nestačí k tomu, abych si mohl udělat vlastní úsudek,“ vyjádřil se jasně GuardiaN.

„Dokud nebude stoprocentní důkaz o vině, stojím za svým hráčem jako jeho trenér a jako někdo, ke komu vzhlíží,“ dal najevo svůj postoj, za který sklízí i přes joelovu nízkou reputaci pozitivní ohlasy. „Věřím ve spravedlnost a jsem rozhodně proti podvádění v jakékoli formě,“ doplnil slovenský kouč. Dokud ale probíhá vyšetřování, tak se organizace rozhodla joela posadit na lavičku. „Tato situace je vážná a jsem odhodlán zajistit, aby všechna rozhodnutí byla činěna čestně a s respektem ke hře i k mému týmu,“ uzavřel své vyjádření GuardiaN.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.