Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda boří rekordy. Faker má ve hře více vlastních skinů než spousta šampionů

7. 8. 2024 | 13:00 League of Legends Zajímavost
Další dva kousky do sbírky a Lee „Faker“ Sang-hyeok už se může v League of Legends pyšnit celkem sedmi kosmetickými úpravami na vybrané šampiony. Má skiny na Ahri, Zeda nebo Syndru. S blížícím se přidáním T1 Orianny bude mít nejslavnější hráč v historii League of Legends více skinů než 24 % šampionů. Překoná například Azira, Tarica nebo Rumbla.
Lee "Faker" Sang-hyeok
Lee "Faker" Sang-hyeok
Zdroj: Riot Games

41 ze 168 šampionů v populární MOBA hře od Riot Games má méně skinů než 28letá korejská legenda. Lee „Faker“ Sang-hyeok už se teď pyšní svými vlastními kosmetickými úpravami na Zeda, Syndru, Ryze, LeBlanc a Ahri (2x). Jasný už je i nejnovější skin na Oriannu, což dává dohromady celkem sedm kusů. To je více než úctyhodný počin, ale pokud si to někdo má takovou výsluhu zasloužit, tak je to právě Faker.

V seznamu postav, které mají maximálně šest skinů, patří pochopitelné novější šampioni jako Briar, Aurora nebo Milio. Najdou se tam ale i tradiční jména jako Zac, Urgot nebo Rumble. Někteří z šampionů, kteří nedosáhnou na Fakera, strávili ve hře delší dobu než midlaner T1 na profesionální scéně. Jedná se tak nejen o poctu ikoně všech ikon, ale také velký vykřičník nad zapomenutými šampiony, čekajícími roky na nový skin.

Kdo má méně skinů než Faker?

  • Akshan, Aphelios, Aurelion Sol, Aurora, Azir, Bard, Bel’Veth, Briar, Gwen, Hwei, Illaoi, Ivern, Kalista, Kayn, Kled, K’Sante, Lillia, Milio, Naafiri, Nilah, Ornn, Quinn, Rek’Sai, Rell, Renata Glasc, Rumble, Samira, Skarner, Smolder, Tahm Kench, Taliyah, Taric, Udyr, Urgot, Vel’Koz, Vex, Viego, Viktor, Zac, Zeri

Kdo má stejný počet skinů?

  • Braum, Camille, Kindred, Neeko, Seraphine, Swain, Sylas, Trundle, Yorick a Zilean
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).