Přejít k hlavnímu obsahu

První část snu je realitou! Hned tři české týmy si vyslouží místenku v kvalifikaci na Major

7. 8. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Žebříček
Valve odhalilo definitivní podobu svého žebříčku před udělováním pozvánek do kvalifikačního cyklu na šanghajský Major. Nejdůležitější aktualizace sice vyšla den před ohlášenou uzávěrkou, ale portál HLTV obdržel od Valve potvrzení, že je tohle skutečně tou poslední. Před oficiálním představením účastníků RMR a uzavřené kvalifikace si tak můžeme účastníky sami odhalit.
České organizace ve hře o Major
České organizace ve hře o Major
Zdroj: PGL (João Ferreira)

Snad už žádné polemizování, teď už by mělo být vše černé na bílém. Aktualizace Valve žebříčku z 6. srpna dává jasně najevo, že poprvé v historii si o Major zahraje mimo otevřenou kvalifikaci více českých sestav. Dokonce půjde rovnou o tři! Dynamo Eclot potvrdilo svoji účast v uzavřené části triumfem na Tipsport CS Summer a do TOP 48 se vměstnali i SINNERS. Díky škrtům se však těsně dostane i na šťastlivce z UNiTY.

Žebříček se každým týdnem hýbal nahoru a dolů a v konečném součtu rozhodoval každý jeden zápas. Vždyť UNiTY se umístili na 55. příčce a jsou jediný bod před švédským týmem Metizport, který byl přitom v uplynulých měsících na mezinárodní scéně vidět o poznání více. Domácí špičce ve velké míře pomohla vysoká úroveň lokální scény. Vyhraný prize pool má v žebříčku stejnou váhu, ať už jde o jakýkoliv turnaj.

Dynamo Eclot zamíří do uzavřené kvalifikace jako číslo 28, bude tak dokonce nasazené v horní polovině. V žebříčku se nachází na 29. pozici, ale Team Liquid si díky hráčům ze tří regionů zvolil americkou kvalifikaci. Škrtnutý bude ze stejného důvodu tým Wildcard. V pořadníku se na dalších příčkách nachází duplikátní sloty BLEED a Monte, dvě akademie a ženský tým, které mají smůlu, protože o Major může hrát jen jedna sekce dané organizace. Po sedmi škrtech by se tedy měli dočkat i UNiTY, i když na oficiální potvrzení se čeká.

Co se týče jednotlivců, tak David „frozen“ Čerňanský s FaZe Clanem dlouhodobě okupoval nejvyšší příčky. Na RMR nebude podruhé v kariéře chybět ani Matúš „MATYS“ Šimko s fnatic. Martin „STYKO“ Styk si po přestupu do Monte zahraje uzavřenou kvalifikaci, která kvůli angažmá v akademii naopak mine Oldřicha „PR“ Nového. Z česko-slovenské stopy stojí za zmínku ještě polská sekce ENTERPRISE. Do kalendářů si zapište termín 21. až 24. srpna, kdy uzavřená vřava proběhne. Samotné RMR je na programu až v listopadu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.