Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle bude řežba! Všichni čeští a slovenští zástupci se v boji o Major potkají v jedné skupině

7. 8. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Žebříček
Na oficiální potvrzení účastníků kvalifikace na RMR a Major si ještě musíme počkat, díky finální podobě žebříčku už ale můžeme nad všemi aspekty polemizovat. Portál Liquipedia už rozdělil účastníky evropské kvalifikace do jednotlivých skupin, které pro české a slovenské fanoušky vypadají opravdu zajímavě. Nebo jedna, protože v ní najdeme úplně všechny zástupce!
Maskot šanghajského Majoru
Maskot šanghajského Majoru
Zdroj: Perfect World

V dopoledních hodinách začali pořadatelé druhého letošního Majoru rozesílat oficiální pozvánky všem účastníkům uzavřené kvalifikace. Veřejná komunikace ze strany Valve, PGL či Perfect Worldu zatím neproběhla, ale zprávy od organizací hovoří jasně. Dynamo Eclot, SINNERS a UNiTY půjdou do boje!

Nasazovací klíč je předem daný, takže po vyškrtání týmů nezpůsobilých pro účast (s výjimkou Cloud9, s nimiž se počítá, i když není potvrzené, jestli zneužijí bývalého hráče a nasazení náhradníka) známe náhled na složení jednotlivých skupin. V každé najdeme šestnáct týmů, osm z nich po třech výhrách projde na RMR.

Pro všechny české a slovenské fanoušky bude důležitá pouze skupina A. Všechny tři české týmy, polskou sekci české organizace, slovenského hráče i trenéra totiž najdeme v jejím složení! Pro šance na postup alespoň jednoho zástupce jde o dobrou zprávu, aby ale prošli dále úplně všichni, se jeví jako z říše snů.

Takřka určitě tak dojde na nějaké česko-slovenské utkání, mimo to se ale už od prvního kola můžeme těšit na parádní šlágry. SINNERS vyrazí do boje proti B8, UNiTY začnou proti Monte s Martinem „STYKO“ Stykem a Dynamo Eclot čeká BC.Game, tým Ladislava „GuardiaN“ Kovácse. Slabý tým tady opravdu nehledejte.

Složení kvalifikační skupiny A
Složení kvalifikační skupiny A
Zdroj: Liquipedia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.