Přejít k hlavnímu obsahu

Nový šampion poprvé mezi elitou. Diváci zírali, Caedrel nechápal

8. 8. 2024 | 13:00 League of Legends Zajímavost
Aurora, nejnovější šampionka v League of Legends, se poprvé ukázala v jedné ze čtyř elitních světových soutěží. Na midlane se s ní vydal Lee „BuLLDoG“ Tae-young hájící barvy Kwangdong Freecs. Diváci se zatajeným dechem čekali, čeho se od postavy dočkají. A viděli šílený zápas především díky Aurořině ultimátní schopnosti a neviditelnosti. „Co proti tomu máš dělat?“ ptal se streamer Marc „Caedrel“ Lamont svých diváků.
Caedrel jen zíral, co Aurora dokáže
Caedrel jen zíral, co Aurora dokáže
Zdroj: YouTube Caedrel, Riot Games

Už když se Aurora poprvé dostala k hráčům, panovaly všeobecné obavy. Hráčům se nelíbila především kombinace neviditelnosti a ultimátky, která se zdála ohromně silná. Na vlastní kůži to pocítil i Kim „Deft“ Hyuk-kyu v zápase KT Rolster proti Kwangdong Freecs. Lee „BuLLDoG“ Tae-young si na něj několikrát počkal a v podstatě mu znemožnil jakkoli reagovat.

Velikou nevýhodou pro Defta bylo, že hrál Miss Fortune. Imobilní šampionka, která nemá možnost utéci z Aurořiny ultimátky, pokud zrovna nemá Flash. Přes dvě sekundy byl Deft uzamčen v kolbišti, z nějž nebylo útěku. K tomu stačí přidat až překvapivý damage ze strany Aurory a výsledek je jasný.

„Je šílené, jak je její ultimátka silná. Nehratelné,“ komentoval Marc „Caedrel“ Lamont dění na Summoner's Riftu. Druhým dechem poukazoval na náročnou pozici Miss Fortune nebo Zyry, dvou velikých tahounů KT Rolster. „Co je Jarvan, když existují šampionky jako Camille nebo Aurora,“ srovnával britský streamer a bývalý komentátor možnou nevyváženost mezi novějšími a staršími postavami.

„Tahle ultimátka je tak OP, já už na to nemám,“ vyjádřil se k nejnovějšímu členovi rodiny League of Legends polský profesionální hráč Adrian „Trymbi“ Trybus. Support týmu Heretics si ale nemusí dělat těžkou hlavu, pro něj už totiž aktuální sezóna skončila, protože na finále LEC se nepodívá.

Do druhého zápasu série mezi KDF a KT už se Aurora nepodívala. Byla mezi zabanovanými šampiony, to ale BuLLDoGovi nevadilo. KDF i tak porazili KT 2:0.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).