Přejít k hlavnímu obsahu

První recenze na film Borderlands jsou na světě. Tvůrci se rozhodli odklonit od her

9. 8. 2024 | 10:00 Lifestyle
Další legendární videoherní série se dočkala svého filmového zpracování. Na řadu se dostal titul Borderlands v obsazení s Jackem Blackem, Kevinem Hartem nebo Cate Blanchett. První ohlasy se dostávají na internet a potvrzují obavy, které panovaly. Borderlands se totiž ukázal být pro Eli Rotha těžkým oříškem a využít bláznivý, barevný a dobrodružný svět se nepodařilo naplno.
Film Borderlands
Film Borderlands
Zdroj: Lionsgate

Už první trailer nevyvolal příliš dobré ohlasy. Na YouTube má více negativních reakcí než těch pozitivních, veliké výčitky měli hráči vůči hereckému obsazení. „Trailer je špatný, když máte rádi každého herce v něm a vy si jen říkáte: Ani jeden z těch lidí není správně obsazený,“ vystihuje jeden z komentářů pocity velké části diváků. „Kdo by to byl čekal, když se rozhodli odklonit od her,“ píše jeden z gamerů. A ostatní mu bohužel přikyvují.

Mnozí určitě doufali, že realita bude lepší. Že film podle jedné z nejoblíbenějších herních franšíz nebude tak špatný, a naopak dokáže překvapit. Podle prvních recenzí se ale od traileru mnoho nezměnilo. „Film plný všech možných klišé vyměnil chaos a nápaditost her za neživotnou, nevtipnou a vizuálně odpudivou slátaninu s otravnými postavami a herci bez špetky chemie,“ napsal Adriano Caporusso z portálu Bitesize Breakdown.

Další autoři z domácího i zahraničního rybníčku se přidávají s kritickými ohlasy. Většina fanoušků však ještě na svou šanci vidět Borderlands čeká a to dává naději, že se hodnocení oddechového blockbusteru plného akce ještě zlepší. Podle některých reakcí je ale nejlepší, když se oprostíte od zasazení do světa Borderlands, a nejvíce si film možná užije ten, kdo není jakkoliv ovlivněn znalostmi videohry, což je zajímavý paradox.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).