Přejít k hlavnímu obsahu

Je to oficiální! Organizátor Majoru zveřejnil seznam účastníků se třemi českými týmy

9. 8. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Perfect World prolomil mlčení a konečně zveřejnil svůj seznam, který se minimálně pro Evropu naštěstí shoduje s odhadovanou verzí od HLTV.org. Mezi 17. a 48. místem pro účast v uzavřené kvalifikaci skutečně figuruje Dynamo Eclot, SINNERS i UNiTY. Trio českých sestav ve skupině s Martinem „STYKO“ Stykem nebo ENTERPRISE za dva týdny vykročí do náročných bojů o Major.
Shanghai Major 2024
Shanghai Major 2024
Zdroj: Perfect World

Uzávěrka bodování přišla v úterý nečekaně o den dříve, než bylo původní ohlášené datum. Některé zápasy se nestihly odehrát, ale žádného českého ani slovenského zástupce to nepotopilo, ba naopak. UNiTY v posledním dni dokázali porazit NAVI Junior a posunuli se na místo, které jim po škrtech zajistilo účast.

Pro slovenskou organizaci půjde o historický moment. UNiTY sice budou jedním z největších outsiderů uzavřené kvalifikace, už jen samotná účast je ale velkou věcí. Totéž platí o Dynamu Eclot, které se ovšem nemuselo nijak strachovat. Na postupových pozicích se pohybovalo dlouhodobě. Pochybnosti v jednu dobu panovaly u SINNERS, kteří na rozdíl od zbylých dvou českých celků už mají s touto fází cyklu zkušenosti.

Od úterního večera se spekulovalo o tom, jak bude seznam účastníků vůbec vypadat. Některé týmy se totiž díky rozmanitým hráčským národnostem rozhodovaly, v jakém regionu budou působit, stejně tak se škrtaly duplikátní sloty a druhé sekce různých organizací. I díky tomu Česko slaví historický počet účastníků.

Tohle tvrzení je konečně oficiální, protože Perfect World konečně zveřejnil pořadí pro udělení pozvánek i na svých kanálech. UNiTY jsou sice poslední nad čarou, ale vedení organizace redakci PLAYzone.cz potvrdilo, že již obdrželo pozvání k účasti. Vespod sice svítí poznámka, že konečné pořadí účastníků bude vycházet ze statusu pozvaných týmů. To se ale nejspíše týká pouze celků, které by pozvánku z nějakého důvodu odmítly.

Oficiální představení s sebou ale nese i jednu kontroverzi. Komunitu totiž pobouřilo pozvání BC.Game, jimž k postupu značnou měrou dopomohl Joel „joel“ Holmlund, který byl před několika dny zabanován Akros Anti-cheating za spuštění hry s podvodnými programy. Přesto se bez něj mohou do kvalifikace zapojit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.