Přejít k hlavnímu obsahu

Šokující obvinění. Jihoamerická hvězda čelí závažným nařčením z násilí a týrání

9. 8. 2024 | 12:00 VALORANT Kauza
Roberto „Mazino“ Bugueño je hráč světového kalibru. S týmem Leviatán vyhrál americkou ligu a nyní bojuje na mistrovství světa. Během něj ovšem začal čelit obřímu skandálu, který otřásá celou komunitou. Jeho bývalá přítelkyně Susana „Syuz“ Valenzuela jej na sociálních sítích obvinila z fyzického a psychického týrání, které mělo probíhat během jejich vztahu.
Roberto „Mazino“ Bugueño
Roberto „Mazino“ Bugueño
Zdroj: VCT

Chile dala kompetitivní scéně řadu kvalitních hráčů. Mezi nimi je i třiadvacetiletý Roberto „Mazino“ Bugueño, který se aktuálně s týmem Leviatán účastní svého třetího mistrovství světa. Jenže aktuálně se nemluví o jeho formě, nýbrž o tom, co ji pravděpodobně ovlivňuje. Jeho bývalá přítelkyně, profesionální hráčka Valorantu Susana „Syuz“ Valenzuela, se totiž rozhodla otevřeně promluvit o jejich vztahu.

Na sociálních sítích zveřejnila sérii šokujících příspěvků. V nich popsala údajné násilné chování, které zahrnovalo ničení věcí, hlasité výbuchy vzteku a fyzické napadení, při němž jí měl způsobit modřiny na rukou. „Mazino mě psychicky, fyzicky i slovně týral, což potvrzuje i stížnost a vyjádření psychologa,“ uvedla Syuz ve svém příspěvku, přičemž konkrétní důkazy ani jména nezveřejnila. Podle jejích slov byly každodenní hádky doprovázené agresivním chováním, které jí zanechalo viditelné stopy na těle.

Nejvážnější obvinění směřuje k incidentu, kdy se Mazino údajně uchýlil k násilí, aby zabránil své přítelkyni v přístupu k jejímu telefonu, kde se podle ní nacházely důkazy o jeho nevěře. „Byla jsem z toho vyděšená, a to se dělo přímo v jeho domě, kde byla i jeho rodina,“ dodala. Sám hráč se zatím nevyjádřil, organizace však informovala, že si je celé situaci vědoma a podstoupí případná opatření.

Syuz vysvětlila, že se rozhodla promluvit, aby se zbavila břemene, které v sobě dlouho dusila. „Cítila jsem, že je potřeba sdílet své utrpení, protože žádná žena ani žádný člověk by neměli takovou zkušenost držet v sobě,“ uvedla. Celý tým tak musí řešit komplikace před nejdůležitějším zápasem celého roku, který by jej mohl poslat do play-off světového šampionátu. Načasování se nezdá být náhodné.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.