Přejít k hlavnímu obsahu

Sbohem Pick’Ems. „Nejhorší“ tým zmařil skoro 97 % předpovědí, komunita je v šoku

9. 8. 2024 | 14:00 VALORANT Zajímavost
VALORANT Champions je v plném proudu a skupinová fáze přinesla překvapení, které nikdo nečekal. Jeden tým totiž rozmetal naděje téměř všech fanoušků na perfektní tipovačku. Ačkoliv se po nevýrazném vystoupení čínských týmů na světovém pódiu očekávalo, že jejich šance na úspěch na světovém šampionátu budou minimální, Trace Esports dokázali nemožné.
TE Biank
TE Biank
Zdroj: VCT

Vzhledem k výsledkům čínských celků na posledních světových akcích se ani na vrcholu sezóny nečekaly velké věci. Predikce se potvrdily hned v prvních zápasech, mistrovství světa totiž opustili jako první právě zástupci VCT China. Po neúspěchu BLG se loučila i sestava FPX. Nejvíce se věřilo hvězdám z EDG.

Jen pár odvážlivců vsadilo na tým, který se na Champions dostal s odřenýma ušima. Čínský celek Trace Esports měl být podle papírových předpokladů nejhorším týmem na celém turnaji. Během předpovědí jim věřilo pouze 3,2 % hráčů, zbytek tipoval skupinu C jako svačinku pro Leviatán. Místo toho se však na vrcholu tabulky objevili právě Trace a klíčový hráč Zhong „Biank“ Jianfei si vysloužil přezdívku „F Your Pick'Ems“.

Biank má za sebou řadu šokujících vítězství. Vloni dvakrát překvapil NRG a letos porazil Team Vitality i velkého favorita Leviatán, čímž rozbil 96,8 % předpovědí. Profík a jeden z největších haterů asijských týmů Ardis „ardiis“ Svarenieks dokonce uzavřel sázku, že pokud Trace vyhrají, bude po zbytek akce fanouškem Číny číslo 1. Od šokujícího zvratu se vyjadřuje na sociálních sítích pouze čínskými znaky.

Vzhledem k dosavadnímu vývoji je velice nepravděpodobné, že na konci šampionátu se najde někdo s perfektní předpovědí celého turnaje. Na druhou stranu nás možná čeká krásný příběh outsidera. 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.