Přejít k hlavnímu obsahu

Jde se na věc! Začíná Season Finals, česká hvězda dnes vyzve prvního soupeře

10. 8. 2024 | 16:30 League of Legends Preview
Nadešel čas pro vyvrcholení evropské nejvyšší soutěže. Šest týmu, kterým se tuto sezónu dařilo nejlépe se porve o trofej mistrů Evropy. Do bojů se zapojí tři Češi, Humanoid celou akci započne už dnes večer. Na stole je však i vstupenka na světový šampionát.
LEC Season Finals
LEC Season Finals
Zdroj: LEC

Zlatý hřeb LEC se konečně dočká svého odstartování. Do Season Finals se probojovali nejlepší týmy z celé Evropy, které sní o postupu na Worlds a pozvednutí nejcennější trofeje evropského League of Legends. Mezi nimi je i trojice českých hráčů Marek „Humanoid“ Brázda, Patrik „Patrik“ Jírů a Adam „Jackies“ Jeřábek.

Fnatic s Humanoidem se do práce pustí již dnes. Soupeřem je Team BDS, který dokáže nepochybně překvapit. Přestože sestava kolem českého hráče je favoritem, příprava nemůže být podceněna, zejména po neúspěšném závěru letního splitu, kde kompletně vyhořeli. Díky celkovým výsledkům však mají výhodu dvojité eliminace. což není případ pro zbylé české zástupce.

Patrik i Jackies s týmem GiantX ještě svého soupeře neznají. Jeden z poražených nejlepší čtveřice si totiž může vybrat protivníka do následujícího kola. Ať to bude kdokoliv z celků G2, MAD nebo FNC či BDS, půjde pro české hráče o eliminační zápas. Další šanci již nedostanou.

Celý turnaj se potáhne po zbytek srpna s finále na programu 1. září. Kdo se v něm však ukáže? Hon začíná již dnes v 17 hodin!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.