Přejít k hlavnímu obsahu

Tuhle postavu nikdo nepicknul tři a půl roku. Profík s ní zařídil kill v prvních minutách

11. 8. 2024 | 12:00 League of Legends Zajímavost
League of Legends nabízí více než 140 šampionů, přesto se ne všem dostává stejné pozornosti. Zejména na profesionální scéně se hráči řídí metou, která se víceméně točí kolem menší skupiny hratelných postav. Výjimečně se však najde odvážlivec s plánem vytasit něco nečekaného, a přesně to udělal korejský toplaner.
LCK Arena
LCK Arena
Zdroj: LCK

LCK je považována ze nejkompetitivnější ligu na světě. Prostor pro improvizaci a výběr neobvyklých šampionů je však značně omezen, přesto se nejdou jedinci, kteří občas vytasí skryté eso z rukávu. Nikdo by si však nepomyslel, že tak provede Park „Morgan“ Ru-han z týmu OK BRION, který se spíše drží zajeté mety. Za stavu 0:1 proti Hanwha Life si dovolil picknou v LCK zapomenutou postavu. Uběhly 3 roky, 5 měsíců a 6 dní, kdy byl v korejské nejvyšší lize tasen Nasus.

Naposledy tak provedl Kim „Kiin“ Gi-in, který tehdy prohrál. Stejně jako v posledním případě, měl tento pick překvapit soupeře. Na opačné straně topu byl Kennen v rukách Choie „Doran“ Hyeon-joona. Po 1 251 dnech mohl Nasus opět ukázat svůj potenciál. Na Summoner's Riftu uběhlo pouhých pár minut a už tekla krev. Morgan přivedl LCK arénu k šílenství, když 1v1 souboj, který vypadal jako předem prohraný, otočil ve svůj prospěch.

Jenže to bylo víceméně všechno. Po parádní ukázce schopností zapomenutého šampiona si dal soupeř a jeho tým pozor a nic mu nedaroval. Doran už znovu nezemřel, naopak to byl právě Morgan, který byl s Nasusem zabit hned čtyřikrát. Nebyla to však vina picku, ale celkového týmového výkonu, který se s HLE nedal srovnávat. Pro OK BRION už sezóna v podstatě skončila, jelikož touto porážkou zmizely veškeré šance na postup do play-off.

Morgan alespoň oživil jednu ze zapomenutých postav, a dokázal, že ne vždy je nutné zvolit „meta charakter“. Občas se hodí starý dobrý pocket pick. Jestli ale někdy opět Nasuse uvidíme na nejelitnější úrovni, je otázka do budoucna.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.