Přejít k hlavnímu obsahu

Bezchybná záležitost. Fnatic jsou krůček od světového šampionátu

11. 8. 2024 | 15:00 League of Legends Reportáž
Velice povedený výkon včera podal Marek „Humanoid“ Brázda a jeho spoluhráči. Fnatic naprosto zdemolovali soupeře a jednou nohou už jsou v podstatě na mistrovství světa. S takovou formou by si mohli dělat zálusk rovnou i na evropský titul. Dokáží se však poučit z finále letního splitu?
Fnatic v Season Finals
Fnatic v Season Finals
Zdroj: LEC

Včerejší série mezi celky nabízela víc, než jen vstupenku do semifinále. Vítěz střetu FNC a BDS má skoro jistou účast na letošním Worlds. Stačí pouze aby dnešní zápas skončil ve prospěch G2. Vzhledem k formě soupeře, MDK, jsou predikce jasné. Pokud by nejúspěšnější evropská organizace zklamala, jednalo by so jedno z největších překvapení tohoto roku. S přesvědčením ohledně účasti na světovém šampionátu se však včera oba celky pustili do boje.

Jestli si někteří fanoušci mysleli, že Fnatic bude po fiasku ve finále letního splitu zlomen, tak se šeredně mýlil. Tomáš „Nightshare“ Kněžínek stál opět za fenomenálním draftem, který hráčům vyhovoval od začátku do konce. Česká hvězda na midu si hned dvakrát dovolila picknout Yoneho a předváděla parádní show. Nepřátelský midlaner neměl proti Humanoidovi šanci ani v jednom zápase. To samé ale platilo v podstatě pro každou linku, dokonce i Noah vypadal, že se zbavil veškerého stresu a pořádně řádil.

První mapu Fnatic ovládali od samého začátku, ale otáleli s ukončením. Chtěli se vyvarovat chybám, které je minule stáli úplně všechno. Nakonec se ale systematicky dostali až ke zničení nexusu a sebevědomí bylo zpátky. Druhá hra už byla rychlejší záležitost, začalo to vypadat, že brzy bude vymalováno.

Ve třetí hře BDS opět zapomněli zabanovat Nidalee, Razork neváhal. Španělský jungler zatím na této postavě neutržil jedinou porážku a chtěl na to pochopitelně navázat. Od začátku byl jeho pathing prvotřídní a brzy se ocitl v neskutečném vedení. Early game byla v rukách Fnatic a tentokrát už svou šanci nepromarnili. Bezkonkurenční výhra 3:0 a místo v semifinále zaručeno. Pokud však dnes i G2 potvrdí svou dominanci proti MDK, může Fnatic slavit i postup na světový šampionát. 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.