Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle vývojáře nenapadlo? Aktualizace Apex Legends kompletně pohřbila jednu z postav

11. 8. 2024 | 18:00 Apex Legends Update hry
Změna, která se zdála jako neškodná, se ukázala být katastrofou. Kdo by si pomyslel, že něco tak jednoduchého jako úprava ukazatele zdraví může tak dramaticky ovlivnit hru? Co mělo za cíl vylepšení uživatelského rozhraní, se však vrátilo jako noční můra pro jednoho z hrdinů.
Apex Legends
Apex Legends
Zdroj: EA Sports

V nové sezóně 22 v Apex Legends došlo k menší, ale zásadní změně. Nyní se zobrazuje ukazatel zdraví nepřátel, když jim způsobíte poškození. Jenže vývojáři tím nechtěně zabili jednu z postav. Mirage, známý svou schopností klamat nepřátele pomocí holografických klonů, se díky svému unikátnímu stylu hraní stal oblíbencem mnoha hráčů. Jeho schopnosti sice nejsou nejsilnější, ale vždy dokázaly přinést do hry momenty, kdy si protivníci mnuli hlavu nad tím, koho vlastně právě střílí.

A tady je kámen úrazu. Nový ukazatel zdraví se objeví pouze nad skutečným Mirageem, což okamžitě odhalí jeho polohu při použití ultimátní schopnosti „Life of the Party“. Jeho klony? Ty žádné ukazatele nemají. A tím se vytrácí celá podstata Mirageova umění – zmatení nepřítele. Hráči si všimli tohoto problému okamžitě. „Je to neúmyslné přehlédnutí, nebo to tak má být?“ ptají se. Opravdu něco takového vývojáři opomněli?

Respawn se nyní nachází v nepříjemné situaci. Opravit tento problém nebude jednoduché. Měli by přidat ukazatele zdraví i nad klony? To by vytvořilo vizuální chaos. Nebo snad upravit systém tak, aby ukazatel zmizel během Mirageovy ultimátní schopnosti? To jsou otázky, na které teď hráči napjatě hledají odpověď. Navíc se členové komunity včetně drtivé většiny profíků jasně vyjádřila proti novince, jako je ukazatel zdraví a volají po jeho odstranění.

Visible health bar was a big nerf for mirage 
byu/RaymoP99 inapexlegends

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.