Přejít k hlavnímu obsahu

Favorité jsou ze hry venku! Světový šampionát pokračuje do čtvrtfinálové fáze

12. 8. 2024 | 11:00 VALORANT Reportáž
Polovina turnaje VALORANT Champions je minulostí a přesně polovina týmů se už poroučela domů. Mezi nimi jsou i favorité celé soutěže, kteří na domácí půdě museli zkousnout hořkou porážku. Gen.G letos zářili ze všech nejvíce, ale v rozhodujícím zápase to sestavě nešlapalo.
Gen.G vypadli z VALORANT Champions
Gen.G vypadli z VALORANT Champions
Zdroj: VCT

Gen.G měli ambice stát se šampiony. Finalisty první mezinárodní akce tohoto roku a vítěze té druhé jednozačně řadili fanoušci mezi velké favority. Do turnaje Champions nastoupili s velkou energií a sebevědomím. Od začátku akce se jevili jako silný a nezastavitelný celek. První utkání proti Sentinels zvládli s přehledem a vítězstvím v úvodní skupinové fázi potvrdili své kvality. Jenže po prohře 2:1 proti týmu Heretics začaly naděje blednout. Tato porážka je sice nevyřadila, ale čekalo je opáčko se Sentinels.

Jenže americká sestava se od minulého střetu poučila, a to pro Korejce bylo posledním hřebíčkem do rakve. Sentinels, kteří měli po předchozí porážce co dokazovat, vstoupili do zápasu s neuvěřitelnou vervou a připraveností. Výsledek? I přes heroický počin Kima „t3xture“ Na-ra padli Gen.G drtivou porážkou v poměru 2:0, která ukončila jejich sny o titulu. Nikdo nečekal, že jejich cesta skončí tak rychle a dramaticky.

Po vyřazení Gen.G se turnaj posouvá do další fáze. Osm nejlepších týmů čeká od 14. srpna play-off, kde se bude bojovat o 52 milionů korun. Vítěz si z tohoto koláče ukrojí necelou polovinu. Konkurence je však nekompromisní, na týmy čekají ty nejtěžší zápasy celého roku. Favoritem publika budou DRX, kteří zatím nepoznali hořkost porážky a jsou na špici prognóz. V play-off začnou proti zlepšujícím se Sentinels.

Zatímco oba loňští finalisté jsou ze hry venku, tak nejpříjemnějším překvapením je tým Trace Esports. Ten překvapil vítězstvím nad Leviatánem a poprvé postoupil do vyřazovací části, kde ho čeká čínské derby proti EDward Gaming. Vypjaté střetnutí na druhé straně pavouka čeká také evropské celky Fnatic a Heretics. Poslední dvojici tvoří G2 Esports a Leviatán. V Double Elimination formátu má však každý druhou šanci.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.