Přejít k hlavnímu obsahu

Vodafone Talent League čeká skupinová fáze. Na jaké mladé naděje se můžeme těšit?

12. 8. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Preview
Podzimní split soutěže pro nadějné domácí hráče má za sebou otevřené kvalifikace. O účast ve Vodafone Talent League se porvaly čtyři desítky týmů, uspět mohlo ale jen nejlepší kvarteto. Ve skupinové fázi jej doplní čtyři pozvané týmy z řad domácích akademií a komety letní sezóny.
Vodafone Talent League
Vodafone Talent League
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Úspěch z minulé sezóny v první kvalifikaci zopakoval tým ZennoX Gaming. Jeho hráči prošli náročným pavoukem bez porážky a prokázali, že jejich letní úspěch nebyl náhodný. Tentokrát ho však budou chtít povýšit postupem do play-off. Na jejich bedrech v sobotu skončili například YENKEE. Ve druhé polovině bracketu uspěla pětice v čele s Vladimírem „czMarv“ Marvanem. Lan Party Hotel vyměnil některé hráče a je hladový po úspěchu. Po několika těsných utkáních LPH zpečetili postup v náročné bitvě proti Krutovládcům.

Oba tyto kvalifikované celky se potkají ve skupině A, která je na první pohled hodně vyrovnaná. Pozvánku si do ní vysloužila běhaCZka, překvapení Vodafone Talent League Summer, společně s akademií týmu Brute, která se na této úrovni ukáže vůbec poprvé. Favorita ani outsidera v této skupině nelze předem označit.

Také u skupiny B nejprve začneme kvalifikovanými celky, tentokrát z neděle. V otevřených bojích uspěl největší favorit a obhájce prvenství. Enterprise Genesis mají po změnách v sestavě mnohem vyší ambice, přesto si nenechali účast ve VTL ujít. V semifinálovém souboji přehráli sestavu Ivjwsnx. Posledním kvalifikantem se stala pětice Tamera „Shinkyy“ Ghariby s názvem Washed. Na jejích bedrech skončila znovu těsně před branami pouť nadějného týmu YENKEE. Mezi poraženými je i nový eSuba BLUEPRINT.

Tyto dva celky svedou skupinové bitvy proti dvěma akademiím předních domácích organizací. EP Genesis začnou proti DNE Thunders, s nimiž se v této fázi mohli potkat už v létě. Sampi.NEXT si budou chtít spravit reputaci z nevydařené sezóny proti hladovým vlkům ZennoX Gaming. Ve hře je play-off, a poté LAN finále.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.